Administratie

Dominic Fritz rămâne fără locul din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Structura CJSU – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se schimbă semnificativ, noua formulă urmând să fie la fel cu cea din alte județe. Cea mai importantă modificare se referă la ieșirea primarului Timișoarei, Dominic Fritz, din structura CJUS.

De mai mult timp se discuta despre calitatea în care Fritz făcuse parte din cadrul CJSU Timiș și despre legalitatea includerii sale. În alte județe nu existau în componență primari de municipii.

Anunțul schimbării actualei structuri a fost făcut, marți, de colegul de partid al primarului, prefectul Zotan Nemeth. Schimbările includ și alte persoane, dar ca o noutate, din CJSU vor ieși subprefecții, iar în cadrul organismului se va mai afla doar prefectul. De asemenea, pleacă și doi directori din CJT, de la Direcția Economică și de la Direcția de Drumuri, conducerea județului urmând să fie prezentă în CJSU doar de către președintele CJT. Cei doi directori vor deveni consultanți ai structurii.

Dacă va fi nevoie, Dominic Fritz va putea primi un loc de invitat în cadrul ședințelor CJSU, dar el rămâne șef peste comisia sa, locală, la nivel de Timișoara.

„Din cadrul CJSU nu va mai face primarul Timișoarei, acesta având calitatea de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, dar va putea participa ca invitat. Va participa de fiecare dată când vor fi aspecte legate de Timișoara. Calitate de membru cu drept de vot va avea directorul societății Aquatim. Potrivit Ordinului pe care îl voi semna, șeful ITM va fi consultant. În CJSU vor fi 35 de membri cu drept de vot, 21 de consultanți, doi invitați permanenți și alți invitați în funcție de temele abordate”, a declarat, marți, Zoltan Nemeth.

Vă reamintim că fostul primar, Nicolae Robu, nu făcea parte din CJSU.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

6 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

6 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

13 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

13 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

15 ore ago