Politica

Politică inedită în Timiș. AUR a făcut concurs pentru stabilirea candidatului partidului la postul de primar în Voiteg

Diferiți, așa cum îi știe toată lumea, cei de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), au găsit o metodă cu totul în afara tiparelor pentru a stabili candidatul care va încerca să câștige postul de primar la Voiteg. Au făcut concurs!

Anunțul lansat a fost unul ”pe bune”, așa cum se face la orice concurs serios! ”AUR Timiș scoate la concurs: 1 post de PRIMAR pentru Comuna Voiteg! Profilul candidatului: vârsta minimă 24 de ani; nu are antecedente penale; are realizări profesionale până în prezent; este o persoană respectată de consăteni și colegi; nu a făcut parte din structuri locale ale fostei clase politice corupte; are o minimă experiență în organizarea oamenilor și comunicarea cu aceștia; nu îi este rușine cu faptul că e ROMÂN; își iubește comunitatea și dorește să LUPTE pentru aceasta”, se spune în anunțul lansat printre cetățenii comunei timișene.

Povestea ciudatului concurs a fost spusă de Samuel Miclău, specialistul partidului în campanii electorale.

”Am luat la pas comuna Voiteg, satul Folea, am distribuit pliante și am spus că se scoate la concurs funcția de primar. Am primit mai multe CV-uri, am organizat interviuri cu cei interesați de această funcție și împreună cu colegii mei am ajuns la concluzia că domnul Boboc (n.r. Mihăiță Boboc) este cel mai potrivit pentru funcția respectivă. Am avut și câteva criterii clare pentru selectarea candidatului. Primul a fost să nu aibă probleme cu legea. Un al doilea criteriu foarte important, pentru că venim pe scena politică ca un partid nou, am spus că nu trebuie să fi făcut parte din vechea clasă politică, pentru că știm bine că ne-a dezamăgit până acum. Scopul concursului și faptul că am avut un dialog cu oamenii din comuna respectivă a însemnat și faptul că am putut vedea dacă respectiva persoană care urma să fie selectată pentru a candida din partea noastră este apreciată de comunitate. Acesta a fost al treilea criteriu. Al patrulea criteriu, foarte important, să aibă ceva de oferit comunității. Să aibă proiecte, să vrea să aducă ceva bun pentru comunitatea respectivă”, a spus Miclău.

Iar până la urmă candidatul a fost ales, el se numește Mihăiță Boboc și printre propunerile electorale lansate a inclus acordarea de denumiri pentru străzile comunei, montarea de numere de casă, un cabinet veterinar și o piață.

”Vin să candidez din partea AUR să spunem mai nou, pentru primăria comunei Voiteg, considerând că și eu, cetățeanul simplu, trebuie să iau atitudine la situația actuală și privind în ansamblu la proiectele care trebuiesc realizate în comuna noastră. Străzile nu poartă o denumire și m-am gândit să ținem cont de personalitățile locale din diferite domenii, în viață sau trecute, ca să spun așa. Montarea de indicatoare, la noi nu există decât numărul de pe casă”, spune Boboc.

Candidatul AUR se gândește și la dezvoltarea culturală a comunei Voiteg.

”La capitolul cultură, avem căminul cultural care stă să pice. Înțeleg că există un proiect pe rol la primărie, privind renovarea căminului, dar din punctul meu de vedere, indiferent dacă ar fi renovat, rămâne tot un gol de cultură, fiindcă nimeni nu se gândește cum ar putea fi în adevăratul sens al cuvântului un centru cultural. Există la nivel local un referent care se ocupă doar de închiderea și deschiderea lui la diferite evenimente, gen înmormântări și alte nunți. Mai avem și un muzeu de etnografie și folclor care a fost marginalizat din cauza anumitor animozități dintre primar și proprietar și nu i s-a amenajat nici măcar o intrare civilizată, un acces de la drumul mare. Muzeul este foarte puțin cunoscut și accesul populației se poate face chiar și fără nicio taxă”, a declarat Mihăiță Boboc, candidat la Primăria Voiteg, în cadrul unei conferințe de presă – premieră a AUR Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago