Politica

Vlad Voiculescu: Şeful DSP Timiş, Flavius Cioca, salvat prin demiterea sa din fruntea Ministerului Sănătăţii

Fostul minsitru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că directorul DSP Timiş, Flavius Cioca, a fost evaluat de către minister, sugerând că rezultatul nu a fost unul bun. Norocul lui Cioca a fost însă revocarea sa din funcţia de ministru al sănătăţii, a afirmat Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculesu a declarat, la Digi 24, că în domeniul sanitar există un sistem care trăieşte pe banii statului şi că sunt carnete de partid in mai toate structurile,

„Există un sistem care trăieşte din banii statului şi care este înţesat aproape la fiecare nivel de sinecuri si de interese care nu de puţine ori sunt legate de un partid sau altul”, a afirmat Voiculescu la Digi24

El l-a dat ca exemplu pe directorul DSP Timiş, Flavius Cioca, despre care a spus că e liberal şi că a propus carantinarea Timişoarei şi a localităţilor conduse de primari de la USR PLUS.

“Vrei să faci ceva, ţi se pare, nu ţi se pare, ci ai date concrete că la Timişoara se impune carantina, directorul DSP de la judetul Timiş are carnet de partid de la un anumit partid. De la PNL în cazul de faţă. Directorul DSP propune carantinarea Timişoarei şi a localităţilor care au primari USR PLUS, le exclude de la carantinare pe cele care au primari PNL. Este noaptea minţii”, a declarat Voiculescu,

El a mai declarat ca săptămâna trecută a fost evaluat directorul DSP Timiş, dar că “între timp a existat o intervenţie”, referindu-se la schimbarea sa din funcţie.

„A fost evaluarea săptămâna trecută, făcută de doamna doctor Moldovan, rezultatele acestei evaluari se vor fi văzut, dar iată ca între timp a existat o intervenţie”, a declarat Voiculescu.

El a declarat ca în ultimele săptămâni s-a facut o evaluare a directorilor de DSP şi că în anumite cazuri aceştia sunt slab pregătiţi.

„În ultimele 2-3 săptămâni (s-a făcut evaluarea directorilor de DSP). Concluzia este: slabă pregătire profesională în anuite cazuri, carnete de partid aproape peste tot. Aveam de gând să organizăm concursuri, să depolitizăm spitale, DSP-uri, în următoarele luni. Am demarat concursuri pentru toate CJAS, adică vreo 45 miliarde de lei sunt principala sursa de bani din sănătate. Sunt convins că sunt supărări mari pentru că nu ştiu prea mulţi preşedinti de Case de Asigurări care să nu aibă carnet de partid”, a mai declarat Voiculescu.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

2 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

3 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

5 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

6 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

11 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

11 ore ago