Social

Cinci hoți, care furau din mașini și locuințe, prinși de polițiștii timișeni

Trei bărbați au  fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiștii Secției 3 Timișoara pentru comiterea unor furturi de componente auto. 

Joi, în urma investigațiilor efectuate și a probatoriului administrat, polițiștii Secției 3 Timișoara, au reținut trei bărbați de 20, 38 și 40 de ani din Vaslui, bănuiți de comiterea mai multor furturi de componente auto în Timișoara.

În fapt, în noaptea de 10 spre 11 februarie a.c., polițiștii Secției 3 Timișoara au surprins în flagrant trei bărbați care au sustras trei catalizatoare de la trei autoturisme parcate pe străzile Hebe și Crizantemelor din Timșoara. Componentele auto au fost recuperate de polițiști.

În microbuzul cu care se deplasau au fost găsite mai multe ustensile folosite pentru comiterea infracțiunilor de furt, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cei în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În cursul zilei de azi, cei trei bărbați urmează a fi prezentați magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

De asemenea, IPJ Timiș informează că doi tineri de 20 de ani au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile fiind cercetați pentru furtul mai multor bunuri din locuințe și din autoturisme,  aflate în Timișoara.

Miercuri, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Secției 4 Timișoara au identificat și reținut doi tineri, de 20 de ani, bănuiţi de furturi din locuinţe și din auto.

În fapt, în perioada 23.12.2020-30.03.2021, cei în cauză ar fi sustras mai multe bunuri, precum scuter, televizor, bicicletă, bormașini etc. din două locuințe și mai multe autoturisme de pe raza orașului, creând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat parțial de către poliţişti.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, tinerii fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi, magistrații au dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, aceștia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiş.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a tinerilor precum și pentru recuperarea în totalitate a prejudiciului.

 

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

10 minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

2 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

4 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

5 ore ago