Administratie

Din nou certuri inutile, pe amănunte, în ședința Consiliului Local Timișoara. A reapărut la discuții Ana Munteanu

Consilierii locali timișoreni au arătat, din nou, că au un talent deosebit să se certe pe ”chichițe” în ședințele de plen, amănuntele prelungind de nenumărate ori ședințele. La fel a fost și marți, iar ”amănuntele” au fost și mai mult sporite de reapariția în discuții a ”rebelei” Ana Munteanu, consiliera suspendată din USR timp de un an și amendată de Consiliul Local cu reținerea sumelor acordate pentru participarea la ședințele de plen după scandalul flagrantului eșuat pentru la un hotel timișorean.

De această dată, consilierii locali au reușit performanța de a se certa pe un subiect ce părea, aparent, banal. Anume, prelungirea contractului de închiriere pentru spațiul operat de cafeneaua Simphony din Timișoara, la parterul Operei Române. Mărul discordiei a fost durata concesiunii. Dup[ ce în comisii s-a decis acordarea spațiului pe trei ani, consilierii s-au certat acum că nu ar fi legal și a fost redus contractul la doi ani. În plus, celor de la USR li s-a părut că prețul perceput, de 20 de euro ar fi cam mic.

”Cred că cei care au spații în birourile ultracentrale vor găsi acest preț de 20 de euro/mp amuzant”, a spus Paula Romocean, de la USR.

A contrat-o PSD-istul Radu Țoancă, care a subliniat că unii proprietari privați din aceeași zonă solicită chiar sume mai mici.

Cei de la USR nu s-au lăsat, în ciuda insistențelor liberalilor, care au subliniat că respectiva locație a fost gazdă bună pentru multe dintre evenimentele primăriei și a mai fost și închisă mult timp din cauza pandemiei. Supărat foc a fost viceprimarul liberal Cosmin Tabără. El a subliniat că a acceptat reducerea de la trei la doi ani a contractului, iar acuzațiile de interese nu țin.

Surpriza cea mare a constituit-o reapariția, în plină putere, a consilierei locale USR, Ana Munteanu. Ea pare să aibă o afinitate legată de domeniul HoReCa, intervenind, la rândul ei, în discuții.

Roxana Iliescu, de la Pro România, cea care a și cerut sancționarea colegei sale pentru acțiunile de la Hotel del Corso, nu a ratat ocazia să o admonesteze

”Îmi place că-și dau cu părerea colegii care nu fac parte din comisii, și în loc să aibă un punct de vedere juridic și fundamentat, fac tot felul de insinuări. Sunt foarte dezamăgită de nivelul foarte scăzut în care au ajuns discuțiile. În mod special doamna Munteanu cred că ar trebui să fie mai atentă”, a anunțat, în plen, Roxana Iliescu.

Ședința de plen de marți a avut loc online, iar  Ana Munteanu a participat la discuții din biroul vicepreședintelui CJT, Cristian Moș, chiar președintele USR Timiș.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

4 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

4 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

5 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

6 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

6 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

9 ore ago