Sala Polivalentă se împiedică în licitații reluate și întârziate, stadionul nou e departe și mai are de trecut de comisii și comitete care mai de care mai … ministeriale. Ministrul Dezvoltării a anunțat că deocamdată mai e mult de parcurs până cele două investiții vor avea cel puțin o formă concretă de a deveni realitate.
Proiectul viitoarei Săli Polivalente a Timișoarei a pornit ca o dispută la baionetă între oficialii de la conducerea județului și ai Timişoarei și a ajuns să arate doar ca o poveste lălăită. Licitații întârziate și contestate, toate prelungesc proiectul mult peste orice fel de dorințe de a deveni realitate. Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, a anunțat, încă o dată, că la Timișoara să nu ne facem prea rapid speranțe pentru o asemenea investiție. Pe ”țeavă” a intrat o contestație, procedura s-a reluat, iar aici vorbim doar despre hârtii, deocamdată nici vorbă despre executanți.
Vestea bună ar fi că licitația pentru documentația viitoarei săli polivalente ar putea fi, în sfârșit, încheiată. Procedura a început în aprilie 2020 și au fost 12 oferte. Una dintre firme a depus contestație, s-a ajuns în instanță și a fost nevoie de procedura de evaluare a ofertelor.
„Avem un câștigător, suntem în perioada de depunere a contestațiilor. Dacă nu sunt contestații, mergem mai departe”, a declarat, vineri, la Timișoara, ministerul Dezvoltării, Cseke Attila.
”La sala polivalentă, procedura a fost reluată. Ca urmare a deciziei instanței, după o contestație a trebuit reluată procedura de evaluare a ofertelor. Evident, procedurile legale vor trebui făcute la toate”, a continuat Cseke.
În februarie, primarul Dominic Fritz pleca plin de speranțe la București, se gândea că va ”împinge” lucrurile mai rapid și, la final, concluziona că până în 2024 să nu avem speranțe la un meci de baschet într-o sală nouă
Oricum, nici meciuri de fotbal nu vom vedea prea curând din tribune noi, fiindcă nici pentru noul stadion al orașului veștile nu sunt mai bune. Vizita ministerială a durat cinci minute, că oricum de văzut nu prea era ce. Concluzia e că… se fac ședințe de comitete, trei la număr, să se dezbată investiția.
„Am văzut evident stadionul actual. Am dorit să mergem la fața locului, să vadă și Ministerul Dezvoltării necesitatea construirii unui nou stadion la Timișoara. Avem studiu de prefezabilitate și se lucrează la studiul de fezabilitate. În ceea ce privește termenele, nu sunt tipul de om care vă promit termene precise. Sunt niște proceduri. Acest proiect este important și va fi împins înainte pentru a arde din aceste etape obligatorii de procedură. Este un comitet la CNI, unul la Ministerul Dezvoltării și al treilea, fiind o investiție majoră a statului, este un consiliu interministerial de lucrări publice. Aceste comitete lucrează în permanență. După ce avem SF, lucrurile pot avansa mai repede, în sensul în care aceste trei avize să fie strânse, apoi ne trebuie hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a mai declarat Cseke.
Autoritățile vorbesc de mai mult de un an de demolarea actualului ”Dan Păltinișanu”, echipele de fotbal de ligi inferioare se chinuiau să găsească locații alternative pentru susținerea meciurilor, deocamdată nici vorbă de demolări.
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…