Consiliul Judeţean Timiş

Proiectul noului regulament pentru Complexul Bastionului Therezia, scos de pe ordinea de zi a plenului CJ Timiș

Luni eram anunțați că pentru Complexul Bastionului Therezia Consiliul Județean Timiș pregătește un nou regulament de funcționare, care să îl pună mai bine în valoare și să aducă la viață această zonă a orașului, care a intrat într-un accentuat con de umbră. Doar că, surpriză, miercuri, la plenul unde regulamentul urma să fie aprobat, acesta a fost de pe ordinea de zi, chiar de către inițiator, vicepreședintele instituției, Alexandru Proteasa.

Lăsat de către președintele Alin Nica să ”lupte” singur cu opoziția, Proteasa a avut, până la urmă, parte și de mici ironii din partea fostului șef al instituției, Călin Dobra, exact pe tema regulamentului de la Bastion.

”Doresc să retrag proiectul, întrucât vreau să aduc câteva completări, ca urmare a unor idei venite în ultimele zile și întrucât nu este o urgență aplicarea acestui regulament. Drept pentru care vreau să vin cu o variantă mult îmbunătățită în plenul viitor”, a anunțat Proteasa, la începutul ședinței de plen.

În momentul votării ordinii de zi, Călin Dobra, consilier județean din partea PSD, fost președinte al CJT, a cerut amănunte legate de decizie.

”V-aș ruga, dacă puteți să repetați, motivul scoaterii de pe ordinea de zi a regulamentului de la Bastion”, a spus Dobra.

A venit și răspunsul lui Proteasa.

”În calitate de inițiator al acestui proiect doresc să îl retrag întrucât doresc să îl aduc într-o formă mult îmbunătățită în ședința de plen viitoare. Întrucât nu există o urgență privind adoptarea acestui regulament de organizare și funcționare poate fi amânat cu o lună. Acolo, la Bastion, ne propunem, am și prins în buget o sumă mare de bani, să facem o serie de reparații, deci nu este urgent, motiv pentru care doresc să vin cu un regulament îmbunătățit și, în plus, vreau să avem și o strategie legată de Bastion”, a precizat vicele CJ Timiș.

Desigur, politician cu experiență, Dobra nu a ratat momentul pentru a ”înțepa” puțin opoziția.

”E în regulă, apreciez că dumneavoastră, ca și inițiator, ați retras proiectul, deci recunoașteți într-un fel că proiectul nu era realizat în cea mai bună idee și concept pentru ceea ce reprezintă Bastionul în Timișoara”, a subliniat Dobra.

Luni, în cadrul unei conferințe de presă, chiar Proteasa anunța o mică revoluție legată de activitatea Bastionului Therezia, pentru a reînvia locația. Atunci, vicepreședintele CJT anunța că se dorește atragerea de unități din domeniul Horeca pentru spațiile din partea dreaptă a complexului, care să fie deschise publicului până la ore mici din seară, special pentru a fi atractiv întreg complexul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

O oră ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

2 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

17 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

21 de ore ago