Primăria Timişoara

Șeful USR Timișoara va face agenda primarului Timișoarei/UPDATE

Dan Reșitnec, șeful USR Timișoara, nu s-a mulțumit cu poziția de consilier local și a considerat că poate avansa în carieră în domeniul administrativ. Iar aceasta va pleca de la scrisul agendei pentru primarul Dominic Fritz, probabil și viitorul său șef pe linie de partid.

Reșitnec a câștigat postul de șef de cabinet al primarului, în urma unui concurs în care a decis să-și ascundă identitatea reală, perfect legal, și a candidat sub…. numele de ”400010”. Desconspirarea nu s-a produs într-un cadru oficial, printr-un anunț al primăriei, ci pe un forum privat al membrilor USR, unde anunță că vrea să aducă o legătură mai bună … între partid și primărie.

E timpul ca o parte din noi să ne asumăm o intrare full time în administrație, chiar dacă asta poarte veni uneori cu anumite sacrificii personale, de timp, financiare sau de flexibilitate. În același timp e nevoie de tot suportul pe care îl putem da echipei din Timișoara, pentru că mare parte din succesul nostru ca partid se va lega de reușita echipei din Primăria Timișoara.  Am decis că este momentul să fac o schimbare de carieră și să concurez pentru o poziție unde aptitudinile mele pot ajuta cel mai mult această echipă, unde pot îmbina skillurile mele manageriale cu experiența politică dobândită de-a lungul timpului. Începând de săptămâna viitoare voi veni în Primărie pe poziția de Șef de cabinet al primarului, poziție câștigată prin concurs public(…)Prin aceastaă poziție îmi doresc să facem un pas spre o legătură mai strânsă între Primărie si partid, spre o informare și un feedback mai rapid pe care voi, membri USR PLUS, pe bună dreptate l-ați cerut ”, a anunțat Reșitnec.

Având în vedere experiența noului său șef, care a activat pe o poziție similară, în Germania, cu siguranță Reșitnec va avea multe de învățat.

UPDATE. Anunțul oficial de la primărie, Reșitnec renunță la postul de consilier local

Anunțul oficial al Primăriei Timișoara referitor la noul șef de cabinet al lui Dominic Fritz a venit marți după conferința de presă săptămânală și după apariția știrii în presă.

Declarația oferită în comunicatul oficial este, în mare, aceiași cu cea oferită de Reșitnec pentru colegii din USR, mai puțin ultima parte, cea referitoare la întărirea legăturii dintre primărie și partid.

Dan Reșitnec anunță că de săptămâna viitoare va renunța la funcția de consilier local.

Începând de săptămâna viitoare voi veni în Primărie pe o poziție asimilată șefului de cabinet al primarului și voi demisiona din Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Acest pas înseamnă pentru mine o mare oportunitate, un loc unde pot pune umărul la schimbările pe care administrația Fritz le va aduce în oraș„, a declarat Dan Reșitnec.

Dan Reșitnec are 34 de ani, a absolvit facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara și a urmat cursul de Management în administrația publică locală, organizat de Institutul Național de Administrație. A lucrat într-o companie IT din Timișoara ca manager de echipe și proiecte. Șeful Biroului Asistare Primar va coordona agenda primarului, va urmări proiectele strategice ale primarului și se va asigura că sunt implementate, va reprezenta primăria în relația cu cetățeanul, administrația centrală și locală, alte instituții și organizații, în baza mandatului conferit de primar.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

10 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

12 ore ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

12 ore ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

13 ore ago

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 31 de ani, care a murit în bazinul de înot din zona Dacia

Un tânăr şi-a găsit sfârşitul în bazinul de înot din zona Dacia, marţi seara în…

14 ore ago

Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moșnița Nouă: “Banii comunității trebuie cheltuiți pentru nevoile oamenilor”

În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a…

14 ore ago