Social

43 de permise au fost reținute în weekend de Poliția Rutieră

Motivele au fost neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, dar și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În perioada 4-6 iunie, agenții au dat 355 de amenzi, 189 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat pe strada Ștefan cel Mare din Timișoara,un bărbat în vârstă de 31 de ani, care ar fi condus un autoturism, implicat într-un accident cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului, a rezultat o alcoolemie de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat faptul că bărbatul se afla și sub influența substanțelor psihoactive. El a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

Pe numele șoferului a mai fost deschis un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot sâmbătă, polițiștii Secției 4 Poliție Urbană Timișoara au depistat un tânăr de 21 de ani în timp ce conducea pe bulevardul General Ion Dragalina un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

El s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere”.

Duminică, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au depistat pe strada Martir Corneliu Coposu un bărbat în vârstă de 59 de ani, care ar fi condus un autoturism, implicat într-un accident cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fos condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme…

2 ore ago

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

2 ore ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

3 ore ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

3 ore ago

Gigi Mulțescu a murit la 72 de ani. Legendă a fotbalului românesc a antrenat și la Timișoara

Doliu în lumea fotbalului românesc, după decesul lui Gigi Mulțescu, la vârsta de 72 de…

4 ore ago

Liga 4. Lugojul domină „Divizia D” și are 5 din 5

O etapă a cincea desfășurată sub auspiciul capriciilor vremii, ploaia și în unele cazuri terenurile…

5 ore ago