Economic

De ce merită să îți mobilezi casa singur

Nu există alt loc ca acasă. Acolo poți face orice și să fii oricine dorești, fără ca cineva să te judece. De aceea, casa ta trebuie să fie perfect adaptată nevoilor și stilului tău și asta include mobilier. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să o decorezi singur.

Cu toate acestea, mulți oameni decid împotriva acestui lucru, deoarece se tem că se va dovedi a fi prea dificil – în special alegerea pieselor de mobilier. Cu toate acestea, există atât de mulți distribuitori disponibili pe piață, încât nu ai de ce să îți faci griji. Iată câteva dintre beneficiile pe care ți le oferă decorarea casei de unul singur.

Totul va fi pe gustul tău

Ești singura persoană care știe cum vrei să arate casa ta. Fiecare individ are propriul stil, iar decorarea locuinței îți permite să o exprimi. Poți decide dacă vrei mobilier din lemn sau mobilier din metal sau dacă îl vrei negru, alb sau roz. Fiecare decizie stă în mâinile tale.

Poți chiar să îți creezi propriul mobilier în timp ce utilizezi materiale care, de obicei, s-ar irosi. De exemplu, poți utiliza paleți de transport pentru a face un pat, o masă, rafturi de perete sau un set de mobilier de exterior. Sau, dacă aveți copii, puteți crea, de exemplu, mese mici din carton. Sună grozav, nu-i așa?

Poți seta atmosfera

Decorarea casei de unul singur vă oferă libertatea de a alege, de exemplu, culoarea pereților. Și asta este foarte important, deoarece culorile pot crea stări de spirit specifice – te pot înveseli, relaxa sau crește nivelul energiei.

Iată lista cu câteva dintre cele mai populare culori ale pereților și stările pe care acestea le pot scoate în evidență:

  • Alb – culoare destul de neutră, face ca camera să arate curată și bine pusă la punct. Se potrivește, de asemenea, cu aproape orice stil și culoare, deci este perfect dacă vrei să schimbi adesea decorul casei.
  • Albastru – oferă senzația de relaxare și calm, poate scădea tensiunea arterială. Versiunile pastelate pot înveseli camera dacă nu este suficientă lumina soarelui.
  • Roșu – această culoare este cunoscută pentru abilitățile sale energizante. Pictează chiar și doar un singur perete în dormitorul tău și te vei simți mai energizat dimineața decât dacă pereții tăi ar fi, de exemplu, albi.
  • Verde – se știe că culoarea verde ne face să ne simțim liniștiți, calmi și reîmprospătați. Dacă ai probleme cu somnul, aceasta este alegerea potrivită pentru tine, deoarece are un efect de clarificare a minții.

Acestea sunt doar câteva culori. Pentru a afla mai multe despre diferite culori, în afară de cele menționate mai sus (cum ar fi portocaliu, gri, roz etc.), tot ce trebuie să faceți este o mică cercetare online. De asemenea, atmosfera nu se limitează doar la pereți. Alegerea mobilierului într-o anumită culoare poate avea același efect asupra ta.

Mai mult confort

Acela funcționează dacă aveți copii, dar nu numai. Când îți decorezi singur casa, te poți asigura că fiecare cameră este potrivită pentru copii. Acest lucru scade cantitatea de stres pe care o simți atunci când nu poți să fii cu ei – nu va trebui să-ți faci griji dacă copiii se vor răni, doar pentru că au rămas singuri.

De asemenea, poți alege lucruri care îți vor ușura viața. De exemplu, dacă suferi de dureri de spate, poți selecta o saltea care te va ajuta în acest sens.

Termină-l în ritmul tău

Și nu în ultimul rând este faptul că, dacă îți decorezi singur casa în loc să angajezi un designer de interior, o poți face în ritmul tău. Poți alege câți bani să cheltui pentru ce și când – poate vrei să mobilezi o cameră în fiecare lună și să nu faci totul dintr-o dată – fără a fi nevoie să angajezi de fiecare dată un designer de interior.

Share
Published by
Dana Popa
Tags: eMAG

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago