Kinderpedia, o aplicație creată cu scopul de a le oferi educatorilor și profesorilor un mijloc de comunicare direct, integrat, unde să poată transmite cu ușurință informații și resurse, pe care părinții să le recepționeze rapid și la care să poată răspunde prompt a fost implementată în cadrul Wendy School Timișoara. Cu ajutorul noului soft, informațiile referitoare la activitatea școlară pot fi acum disponibile rapid părinților.
Părinții care sunt la curent cu activitatea copiilor se implică mai ușor în procesul de educație. Comunicarea transparentă este baza pe care se sprijină colaborarea dintre cei mai importanți piloni ai educației copiilor: familia și dascălii.
Un studiu derulat de Global Family Research Project sub tutela Carnegie New York demonstrează că implicarea părinților în educație de la vârste fragede este unul dintre principalii predictori ai succesului la școală, dar și în viață.
Fondatorii Kinderpedia au creat aplicația cu scopul de a le oferi educatorilor și profesorilor un mijloc de comunicare direct, integrat, unde să poată transmite cu ușurință informații și resurse, pe care părinții să le recepționeze rapid și la care să poată răspunde prompt.
“Kinderpedia este o platforma intuitivă, care vine în întâmpinarea nevoilor profesorilor, dar și ale părinților. Pe Kinderpedia, cadrele didactice pot ține legătura cu familia în timp real, părinții au toate informațiile despre copil într-un singur loc și comunitatea noastră este mult mai unită.”, a declarat Alina Coppola, un părinte al unui copil care urmează cursurile Wendy School și utilizator Kinderpedia.
Pentru părinți, să primească toate informațiile de la școală sau grădiniță într-un singur loc e o mare ușurare. În cazul copiilor mai mici, părinții pot verifica în timp real, la ce activități a participat copilul, cât a mâncat, dacă a dormit. Înainte de a folosi aplicația, aceste informații erau mai greu de obținut, pentru că se pierdeau printre mesajele din diverse grupuri și platforme sau mailuri care necesitau discuții suplimentare cu educatoarea. Pe Kinderpedia, mesajele, evaluările, galeria multimedia, resursele educaționale, facturile sunt organizate simplu și intuitiv și sunt lesne de accesat, chiar din aplicația mobilă. Părinții economisesc astfel timp valoros, pe care îl pot petrece împreună cu copiii.
Unul dintre cele mai importante beneficii ale platformei este triunghiul de comunicare, încredere și colaborare activă pe care Kinderpedia îl creează între profesori, elevi și părinți. Pe termen lung, această abordare integrată asupra evoluției unui copil în educație, coroborată cu implicarea familiei, contribuie la diminuarea abandonului școlar și a analfabetismului funcțional.
Kinderpedia reunește pe aceeași platformă funcționalități ce răspund tuturor nevoilor de conectare și comunicare ale profesorilor și elevilor, dar și instrumente valoroase de planificare și management care simplifică activitatea directorilor și a personalului administrativ.
Pe Kinderpedia, totul este integrat într-un singur loc, astfel că dascălii economisesc între 6 și 9 ore pe săptămână din timpul investit în activități administrative. Modulele complete de clasă virtuală – orar, predare video la distanță, prezență, catalog, carnet de note, teme, distribuție documente – simplifică activitatea profesorilor. Noile funcționalități precum înregistrarea de mesaje vocale și programarea temelor pentru o dată viitoare ușurează activitatea dascălilor și fac comunicarea dintre școală și familie personală și autentică.
Modulul configurabil de facturare și management financiar și raportarea personalizată le oferă managerilor o perspectivă completă a activității tuturor departamentelor instituției pe care o conduc. Facturile pentru taxe școlare și alte servicii conexe se calculează automat în funcție de activitatea din platformă, ajung în aplicația părinților, care sunt alertați de emiterea acestora, iar plata se poate face cu cardul direct din aplicație.
Cele mai multe dintre funcționalitățile Kinderpedia sunt disponibile în aplicația mobilă, ceea ce le face accesibile oricând pentru profesori, elevi și familii.
Prima școală din Timișoara care a implementat Kinderpedia, construiește zi de zi, cu ajutorul platformei, o comunitate mai puternică
Wendy School a fost fondată în 2014, ca o continuare firească a grădiniței Wendy. Aceasta funcționează în prezent cu trei niveluri de învățământ: preșcolar, primar și gimnazial. Școala are peste 250 de elevi și o echipă de 30 de cadre didactice.
Parteneriatul dintre Kinderpedia și Wendy School are la bază o misiune comună – aceea de transforma educația noilor generații și de a aduce tehnologia ca suport activ pentru o învățare personalizată, cu conținut relevant și feedback prompt. Nu în ultimul rând, transparența comunicării cu toți actorii implicați în educație – profesori, elevi, părinți – creează un mediu care favorizează progresul fiecărui copil și îi oferă acces la resurse și suport adecvat nevoilor sale.
„Am ales Kinderpedia pentru experiența de utilizare superioară. Aplicația mobilă pentru profesori și părinți este un punct forte, deoarece comunicarea se realizează în timp real. Astfel reușim să menținem o legătură mult mai strânsă cu întreaga comunitate Wendy.”, a spus și Larisa Sporea, Fondator și Manager Wendy School și utilizator Kinderpedia.
Kinderpedia consolidează parteneriatul școlii și grădiniței Wendy cu familia. Aplicația pentru părinți este foarte accesibilă. Se poate descărca pe orice smartphone. Informațiile noi apar sub formă de notificări și niciun anunț important nu trece neobservat.
Funcționalitățile de clasă virtuală pe care le oferă Kinderpedia simplifică activitatea personalului didactic. Profesorii folosesc în fiecare zi orarul, prezența, catalogul, temele și au mereu la îndemână videoconferințele și librăria de documente. Nu în ultimul rând, aplicația reduce și efortul administrativ al managementului școlii, care își poate organiza o bază completă de utilizatori și își poate structura cu ușurință întreaga activitate.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…