Politica

Nicolae Robu, atac violent la trei universitari timişoreni: „Nulitățile Vasile Popovici, Marcel Tolcea, Daniel Vighi, lichele ahtiate după bani”

Fostul primar Nicolae Robu nu se mai limitează să-l atace doar pe succesorul său, Dominic Fritz, acuzându-i acum extrem de virulent şi pe trei intelectuali care l-au sprijinit pe actulaul primar. Este vorba de Vasile Popovici, Marcel Tolcea şi Daniel Vighi, pe care i-a catalogat drept “nulităţi” şi “lichele ahitiate după bani”.

Nicolae Robu continuă potopul de acuzaţii la adresa lui Dominic Fritz, de această dată pe marginea scandalului de la Asociaţia TM 2021. El sare în apărarea Simonei Neumann, directorul excutiv al asociaţiaei, cu care, culmea, la un moment dat şi Robu a avut o relaţie destul de contondentă. De această dată el produce un atac extrem de dur, calomnios, şi la trei cunoscuţi universitari timişoreni.

“Noi avem în Timișoara oameni de cultură, în același timp / sau manageri culturali excepționali, exponențiali pt actul cultural național, precum Ștefan Popa Popa’s, Cristian Rudic, Ada Hausvater, Balazs Attila, Ioan Gârboni, Mircea Mihăeș, Adriana Babeți, Silviu Oravitzan -și lista nu e închisă!-! EI trebuie promovați, valorificați! În niciun caz, nulitățile Vasile Popovici, Marcel Tolcea, Daniel Vighi, lichele ahtiate după bani și-atât!”, a scris Robu pe pagina sa de Facebook.

Altfel, şi noua postare a lui Robu abundă de autoelogii şi atacuri la adresa lui Fritz.

“DOMNULE FRITZ -că Primar nu vă pot spune, pt că dv sunteți un simplu pion al unor grupuri de interese, nicidecum Primar, iar ce înseamnă a fi Primar, nici măcar nu știți!-,

AȚI FĂCUT TOTUL PRAF ÎN ORAȘUL NOSTRU, ÎN DOAR 8 LUNI DE CÂND OCUPAȚI —ȘI O FACEȚI ILEGAL!- FOTOLIUL ACESTEI FUNCȚII!

Timișoara a ocupat, cât am fost eu Primar, locul I pe țară la tot ce este important! Totul a fost calm, frumos, în oraș -doar lucrările, schimbările, se derulau în forță! An de an am fost:

orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din România,

orașul cel mai dinamic din România,

orașul cu cele mai multe investiții străine, etc, etc!

NOI am câștigat competiția pt titlul de capitală culturală europeană, nu altcineva! Ați venit dv, un neica nimeni și ați decretat că nimic nu este în regulă aici!

Tot ce-ați făcut dv, de 8 luni, a fost să vă promovați clientela de incompetenți și jegmănitori peste tot, ca un cancer! Și să scurgeți banii noștri către cei ce v-au sprijinit să ajungeți Primar!

Acum ați ajuns la proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană, elaborat CU MINE CA PRIMAR și declarat câștigător al competiției cu alte 13 orașe ale României de asemenea CU MINE CA PRIMAR! (…) În 16 Septembrie 2016, a avut loc finala! Contrar așteptărilor celor care acum fac parte din șleahtă, iar atunci spuneau public că ei nu se implică pt că este o cauză dinainte pierdută, TIMIȘOARA A CÂȘTIGAT! A câștigat CU MINE CA PRIMAR, CU VICEPRIMARUL DAN DIACONU participant nemijlocit în numele meu la elaborarea și susținerea proiectului și CU SIMONA NEUMANN coordonator în elaborarea, pregătirea pt susținere și susținerea proiectului în fața juriului (…) FRITZ TREBUIE SĂ PLECE!”, a scris Robu, printe altele.

Totuşi, “cu Robu ca primar”, dacă nu era pandemie şi nu se amâna evenimentul Timişoara Capitală Culturală, oraşul în mod cert nu era pregătit.

Cine sunt “nulităţile” lui Robu?

Marcel Tolcea este profesor universitar şi doctor în Litere. A fost manager al Muzelui de Artă. A scris mai multe volume, abordând mai multe domenii: literatură (poezie), operă ştiinţifică, cărţi de jurnalim, fiind şi traducător. A debutat literar înainte de 1989.

Daniel Vighi este profesor universitar şi doctor în Litere. Este autor a zeci de cărţi, printre acestea figurând şi două foarte documentate privind deportarea bănăţenilor în Bărăgan.

Vasile Popovici este scriitor şi profesor universitar la UVT. A fost ambasadorul României în Maroc şi Portugalia.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago