Social

Polițiștii locali s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții cartierelor. S-a discutat despre un parteneriat

Pentru că se dorește o îmbunătățire a relației dintre Poliția Locală și timişoreni, astăzi, la sediul instituției, s-a organizat o întâlnire între conducerea Direcției și reprezentanții cartierelor Timișoarei. Şeful Poliţiei Locale, Dumitru Domășnean, și directorul adjunct, Cristina Scutariu, au subliniat dorința de colaborare, de stabilire a unui parteneriat cu reprezentanții cetățenilor din cartiere care să ofere sprijin în semnalarea problemelor din zonele în care locuiesc.  

Pe de altă parte, reprezentanții Poliției Locale au promois să răspundă cât mai rapid posibil sesizărilor care să ducă la îmbunătățirea calității vieții tuturor locuitorilor din cartiere. De altfel, la întâlnire au fost prezenți și șefii de structuri, birouri și servicii, care au făcut schimb de contacte cu președinții și vicepreședinții consiliilor consultative de cartier pentru o legătură cât mai strânsă. Problemele semnalate au fost punctuale, în funcție de fiecare zonă, majoritatea celor prezenți manifestând dorința de a se înființa în cartiere sedii de poliție locală, tocmai pentru a exista o reală apropiere de nevoile cetățenilor.

Au mai fost ridicate, printre altele, probleme referitoare la situația migranților din zona Aradului, dar și de pe teritoriul întregului oraș; a deșeurilor și comerțului stradal fără autorizație din zona Dâmbovița; a circulației autovehiculelor de mare tonaj din zona Ciarda Roție; a clădirilor aflate în paragină din zona Traian; a situației din zona Pieței Badea Cârțan, Piața Verde; a necesității prezenței polițiștilor locali în zonele de parcuri; a posibilității instalării de camere video pentru facilitarea activității. Au fost prezenți la întâlnire reprezentanții cartierelor Iosefin, Ronaț, Freidorf, Blașcovici, Circumvalațiunii, Fabric, Tipografilor, Cetate, Dâmbovița, Șagului și Aradului. S-a stabilit să existe periodicitate în aceste întâlniri tocmai pentru a se vedea ce probleme au fost soluționate sau au apărut pe parcurs în scopul comun de remediere a acestora.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

6 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

12 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

14 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

15 ore ago

Doamnele pilot de raliu închid parcarea Modex. Gentlemanii motocicliști ies în paradă pe străzile Timișoarei

Femeile pilot de raliu ocupă parcarea Modex. Primăria Timișoara anunță că începând de joi seara…

15 ore ago

Primăria Timișoara mai încearcă o dată construirea unui skatepark. Avem și un set nou de desene frumoase/FOTO

În una dintre viitoarele ședințe ale plenului Consiliului Local Timișoara, aleșii locali vor avea de…

16 ore ago