Primăria Timişoara

A învins din postura de membru al opoziției! Garajele de pe strada Elena Nicoară vor fi demolate/FOTO

Un număr de 26 de garaje de pe strada Martir Elena Nicoară au fost demolate, iar în loc se vor amenaja locuri de parcare. La solicitările cetățenilor din zonă a răspuns consilierul local de opoziție, Roxana Iliescu, ea a făcut presiuni la primărie și s-a rezolvat. Chiar dacă nu e la putere se poate, spune ea!

Consilierul local face o scurtă istorie a speței, cu etapele parcurse și eforturile depuse.

Am reușit! A început demolarea celor 26 de garaje din str. Martir Elena Nicoară și în scurt timp se vor amenaja locuri de parcare civilizate! Am făcut tot ce mi-a stat în putere, în calitate de consilier local, în vederea deblocării proiectului care stagna de aproximativ 3 ani de zile. Cu alte cuvinte, întâlniri și zeci de telefoane în cele aproximativ 6 luni de când m-am implicat ( i-am înnebunit de cap pe toți ): întâlniri avute cu cei doi viceprimari; cu Mihai Boncea, director la Patrimoniu Vest în Primăria Timișoara; cu Simona Bălan director interimar al Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse I Est și Otilia Sirca Sef Birou Garaje; studiu pe litigiul din instanță dintre primărie și cei care au refuzat să elibereze și să-și desființeze garajele și întâlniri cu funcționarii din Direcția Juridică și din Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, pentru începerea demersurilor privind executarea silită (în opinia mea, încă din vara anului trecut, de la comunicarea Sentinței Civile definitive primăria putea să intervină și să demoleze garajele); discuții cu executorul judecătoresc implicat în executarea silită a celor care nu s-au conformat cu eliberarea terenului pe care și-au ridicat garajele; telefoane celor de la Colterm (care sunt contractați în vederea demolării celor 26 de garaje), pentru a grăbi efectuarea devizului de lucrări; interpelări în plenul ședințelor de consiliu”, a anunțat Roxana Iliescu.

Prin această reușită se poate demonstra că succesul final într-o problemă acomunității se poate rezolva chiar dacă nu ești la putere. Așadar, ea sfătuiește cetățenii să nu mai creadă politicienii din opoziție, dar și de la putere, care spun că nu se poate.

Scriu toate acestea pentru a arăta că povestea aceea spusă de politicieni -“sunt in opoziție, nu am pârghii, nu pot să fac nimic” – e doar o scuză pentru a-și masca neputința. Nu-i mai credeți pe politicieni fie ei în opoziție, sau mai mult, la putere, când vă spun că nu se poate! ”, a mai spus Iliescu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

O oră ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

2 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

2 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

3 ore ago