Consilierii locali timișoreni au avut de dezbătut plângerile prealabile făcute de controversatul Culiță Chiș, atât în nume propriu, dar și împreună cu mai mulți colegi, prin sindicat, împotriva noii organigrame din Primăria Timișoara. Primarul Dominic Fritz a rămas ferm pe poziție și a spus că este dreptul lor, inclusiv legal, să meargă înainte cu inițiativa și că ”nu există scris niciunde că locul de muncă să fie același în vecii vecilor”.
Ambele plângeri au fost respinse de consilieri, conform tradiției, iar acum atât Culiţă Chiș, cât și sindicatul condus de Tiberiu Negrei pot da în judecată primăria. Desigur, subiectul zilei a fost ex-șeful Direcției Tehnice. Vechi angajat al municipalității, șef ”credincios” al fostului primar liberal Nicolae Robu, Chiș a fost apărat de consilierul liberal Simion Moșiu.
„Dacă cineva ne poate explica, îl dăm afară pentru incompetență sau pentru ce n-a făcut?”, a spus Moșiu, mirat că Chiș nu își poate găsi un loc în primărie, deși e de 23 de ani în instituție. Răspusul a venit de la primarul Fritz.
„Fosta Direcție Tehnică a fost desființată pentru că avem o altă viziune (…) Din ce am înțeles, a depus o cerere pentru unul dintre posturile vacante. Dacă aș da afară oameni ca să îi fac loc lui, iarăși ați comenta”, a spus Fritz.
Replica a venit de la un alt liberal Dan Diaconu, el a remarcat ironic că un absolvent de Transporturi nu are loc într-o structură ce ține de infrastructură.
„Atunci spunem că nu e cu dedicație. Vorbim de psihologi, de geografi nu văd cum ar contribui la dezvoltarea orașului”, a declarat Diaconu, care se întreabă despre posturile scoase la concurs de primărie.
„Tocmai de aceea avem viziuni diferite despre dezvoltarea orașului. Dacă mă uit cum comunică Primăria Timișoara cu unii cetățeni atunci avem nevoie de un psiholog sau doi aici”, a spus primarul.
Dialogul a continuat, cu Moșiu.
„Sper că nu suntem atât de stresanți să-i obosim pe angajații dumneavoastră astfel încât să fie nevoie de 1-2 psihologi pe etaj”, a spus Simion Moșiu.
Plângere prealabilă a fost depusă și de unul dintre sindicatele angajaților din primărie.
Tiberiu Negrei, lider sindical, a anunțat că a cerut chiar amânarea judecării plângerii depuse deja, special gândindu-se că poate va avea succes în ședința de plen.
El a subliniat că proiectul de aprobare a noii Organigrame nu are avizul comisiei paritare.
„În țară au fost anulate hotărâri pentru lipsa avizului comisiei paritare. Nu am depus o cerere de suspendare la Tribunal am așteptat să văd ce decizie luați azi”, a spus Negrei.
Dominic Fritz a răspuns că trăim într-un stat de drept și e dreptul său să dea Primăria Timișoara în judecată.
„Nu există scris niciunde că locul de muncă să fie același în vecii vecilor. Cât de slabă este argumentarea dvs arată că Evidența Populației trebuie să fie în subordinea CLT, noi nu ne-am atins de Evidența Populației. Alte argumente legale nu prea aveți. Faptul că există această rezistență îmi confirmă că suntem pe drumul cel bun și lucrurile se vor schimba în Primăria Timișoara”, a mai declarat Dominic Fritz.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…