Politica

COCON-ul PNL anulează toate suspendările din PNL Timiş. Decizia este neechivocă/Document

Comisia de Organizare a Congresului (COCON) PNL le atrage atenţia liderilor interimari ai PNL Timiş că toate suspendările din partid care s-au făcut în ultima  perioadă sunt nestatutare. De asemenea, COCON transmite că în convocatorul pentru alegerile din PNL Timişoara trebuie să apară toţi membri înscrişi până la data de 31 decembrie 2020.

Preşedintele COCON PNL, Theodor Stolojan, a transmis, astăzi, 30 iulie, o informare pe adresa PNL Timiş, în care arată că toţi membrii PNL Timişoara, înscrişi în partid până pe data de 31 decembrie 2020 şi cu cotizaţia achitată, au dreptul la vot. Actuala conducere interimară a PNL Timiş a scos din convocatorul pentru alegerile de mâine, 31 iulie, 320 de membri, dintre care 150 au votat la alegerile din 3 iulie.

De asemenea, Stolojan a atras atenţia că toate suspendările din partid sunt ilegale. În ultima perioadă conducerea interimară a PNL Timiş a suspendat din partid peste 20 de membri. Şi asta în pofida unei decizii COCON, care arată că astfel de sancţiuni sunt ilegale. Într-o  cei din PNL Timiş au arătat că decizia COCON s-ar aplica în viitor, nu retroactiv. Şi asta deşi sancţiunile au avut loc după decizia COCON.

“Convocatorul pentru CCJ Timiş din data de 31 iulie 2021 trebuie să cuprindă membrii PNL înscrişi până la data de 31 decembrie 2020, comunicat de către secretariatul general PNL (…)

Vă reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 2 al deciziei COCON nr. 04 din 08 iunie 2021, în perioada desfăşurării alegerilor de la toate nivelurile, se interzic radierile, transferurile, excluderile sau supendările membrilor din baza de date cu excepţia prevederilor art. 22, pct.2, lit e-i.

Nerespectarea acestor proceduri constituie temei pentru Curtea de Arbitraj de anulare a alegerilor în Jud. Timiş”, se arată în adresa semnată de Theodor Stolojan, preşedintele Comisiei de Organizare a Congresului (COCON) PNL.

Amintim că şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a atras atenţia liderului interimar al PNL Timiş, Alin Nica, să reincludă în Convocatorul pentru alegeri pe toţi membrii excluşi.

Astăzi, la ora 17.00, are loc o ultimă şedinţă a comisiei care organizaează alegerile de mâine şi în cadrul căreia vor fi discutate şi adresele de la Orban şi Stolojan.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

22 de ore ago