Bulevardul Sudului e (aproape) gata, dar primarul Dominic Fritz nu e mulțumit de ceea ce a găsit acolo. Însoțit de ”alaiul” de specialiști tehnici, caracteristic unei asemenea vizite pe teren, el spune că mai sunt multe de făcut acolo și că lipsesc băncile și refugiile acoperite din stațiile de transport în comun, coșurile de gunoi și o serie de treceri de pietoni.
Fritz a preferat să meargă pe Sudului alături de cei care au construit acolo și de specialiștii din primărie, anulând o întâlnire de presă la fața locului, cu mai puțin de 24 de ore înainte de a avea loc. Explicabil, am putea spune, pentru că el pare nemulțumit de rezultatul final al investiției. Cel puțin așa am aflat de pe Facebook, modul folosit pentru primar pentru a comunica cu restul lumii, fără a avea contact direct cu mass-media.
”Am fost de dimineață la o întâlnire tehnică cu constructorul și specialiștii din primărie și am decis să facem mai multe modificări înainte de a semna recepția pentru Bulevardul Sudului, gândit și început de fosta administrație. Am discutat și cu locuitorii din zonă, pentru că și ei știu foarte bine care sunt problemele cu acest proiect. Din păcate, nu pot fi foarte mulțumit de cum a ieșit, chiar dacă am făcut numeroase ajustări, acolo unde s-a mai putut. În primul rând nu sunt mulțumit de modul în care au fost gândite pistele de bicicletă. Ele sunt destul de late pentru a fi unisens. De aceea vom modifica marcajele și le vom transforma în sensuri unice pe o parte și pe cealaltă a bulevardului. Am mai cerut să fie montate bănci și refugii acoperite în stațiile STPT de pe această arteră. Ele nici măcar nu au fost prevăzute în proiectul inițial, așa că pentru asta va trebui să facem un nou proiect, dar le vom monta cu siguranță. De asemenea, în urma discuțiilor cu locuitorii din zonă am decis să se discute în Comisia de circulație marcarea unei noi treceri de pietoni la capătul parcului, la intersecția cu Aleea Cristalului. Vom monta și coșuri de gunoi pe toată lungimea bulevardului”, a anunțat Dominic Fritz.
El a oferit și o explicație legată de linia continuă aflată pe toată lungimea bulevardului reabilitat. Legea e de vină, spune primarul. Cât va fi de util pentru cei de pe străzile laterale să se plimbe un kilometru pentru a ajunge acasă rămâne de văzut. Se caută soluții, spune edilul șef.
”În ceea ce privește linia continuă care străbate tot bulevardul, aici lucrurile țin de legislație și siguranța rutieră. Am cerut să se discute și acest lucru în Comisia de circulație și să mi se prezinte toate variantele posibile. Am mai avut și alte observații mai mici, însă ele pot fi remediate în câteva zile. Iar toate celelalte se pot face fără să fie afectată circulația. Întâlnirea de azi îmi reconfirmă convingerea că detaliile sunt importante, iar pretențiile noastre trebuie să fie pe măsura banilor pe care îi cheltuim. Este extrem de important să gândim șantierele încă din stadiul de proiect cu scopul de a crește calitatea vieții celor care locuiesc în zonele pe care le modernizăm. Vom lucra la următoarele proiecte să facem ajustările necesare astfel încât să reflecte cât mai bine viziunea actualei administrații, o viziune modernă, incluzivă, unde sunt respectați și șoferii și pietonii și bicicliștii și sunt reflectate și nevoile rezidenților”, a mai scris Fritz pe rețeaua mondială de socializare.
Naţionala de fotbal a României a câştigat meciul cu Kosovo la ''masa verde'', cu 3-0,…
Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, lideri ai filialei PSD Timiș, sunt parte din „Noul Grup…
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…