Politica

Ministrul Cristian Ghinea e nemulțumit de relația cu partenerii de guvernare: Toată lumea așteaptă să se termine jocul muzical de la PNL din congres

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, e supărat pe colegii de guvernare de la PNL și consideră că partidul pe care îl reprezintă este folosit pe post de sac de box. Dacă liberalii nu mai sunt mulțumiți de împărțeala ministerelor, USR PLUS poate să treacă în opoziție. ”Dacă” a ținut să precizeze Ghinea.

Bătălia electorală din cadrul PNL se răsfrânge asupra guvernării și a imaginii Executivului, a spus Cristian Ghinea, ”ministrul USR PLUS”, venit la Timișoara să discute despre finanțări și proiecte pe bani europeni. Plin de comparații sugestive, discursul lui Ghinea nu a mai fost la fel de categoric cum a fost la București, dar a vorbit clar și despre o posibilitate de a intra în opoziție, dar îmsoțit de un… ”dacă”.

”Sunt mai multe subiecte în discuție. Este destul de enervant ca în campania internă din PNL suntem folosiți noi ca sac de box, noi, miniștrii USR PLUS mai ales. Asta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în parteneri și e nevoie în coaliție de încredere. Apoi, se tot vântura ideea că e ca în jocul ăla cu scaunele muzicale, că se plimbă unii, se aşează și rămân oamenii pe afară, că se redistribuie ministerele că un fel de… E o tâmpenie. Înțeleg că sunt unii supărați de prin PNL. Nu ne-au dat ministerele lor. Ministerele nu sunt ale PNL, ministerele se distrubuie pe o formula rezultată din alegeri. USR PLUS a avut 15 la sută în alegeri. Înțelegem că PNL a trecut de la un guvern monocolor la un guvern de coaliție, dar nu e ca și când s-au dat de pomană ministere. S-au dat pe niște procente electorale. Dacă nu se mai convine această distribuție, noi putem trece în opoziție. Dacă. Nu zic. Dar să tot fim așa amenințați în discuțiile din PNL că poate îi luăm lui ăsta ministerul astă, poate îi luăm lui Drulă ministerul. Ministerul lui Drulă acum performează, efectiv au ajuns la 280 la sută rată de absorbție pe infrastructură și la jumătatea anului au consumat toți banii de la buget”, a spus Ghinea

Oricine ar deveni șef la PNL, nu se va discuta despre schimbări ale portofoliilor, avertizează Ghinea.

”Un guvern stabil și o coaliție trebuie să se bazeze pe o predictibilitate. Noi avem oameni foarte potriviți pentru ministerele pe care le avem. Nu vorbesc despre mine, dau exemplul lui Drulă, din nou. De ce ar trebui să fie sub semnul întrebării aceste idei că are cineva aceste proiecte în care are cineva din PNL cheful de a schimba și mesajul meu este foarte clar și răspicat, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor, după congresul PNL. Daca așa se pune problema, atunci plecăm”, a mai declarat Ghinea.

De discutat se va discuta în partid despre care va fi drumul, cu USR PLUS sau nu la guvernare, dar decizia se va lua altă dată, mai subliniază acesta.

După ce inițial vorbea despre plecat de la guvernare, ulterior, reprezentantul USR PLUS a revenit și a spus că nu se discută despre căderea actualului Executiv Cîțu.

”Guvernul nu este în pericol să cadă, vorbim de un guvern care nu reușește să facă reformele așa cum le-am vrea noi, cei de la USR PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reușește? Pentru că toată lumea așteaptă să se termine jocul muzical de la PNL din congres. În 28 august vom avea un comitet în care colegii noștri din ţară vor veni și vom avea o discuție pe un raport cu ce s-a întâmplat de când suntem la guvernare. Nu se va lua atunci o decizie, dar vom avea o primă discuție despre ce vom face mai departe. Dacă e după mine, va trebui la șase luni să spunem partidului: asta am reușit să facem, asta nu am reușit, mai stăm, nu mai stăm. Preferința mea ar fi să mai stăm cât putem încă să livrăm”, a mai subliniat Ghinea.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

5 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

5 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

6 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

7 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

7 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

10 ore ago