Administratie

Rețeaua de piste de biciclete din Timișoara se extinde pe sub două dintre podurile peste Bega

Două noi poduri peste Bega vor avea facilități speciale pentru traversarea cu bicicletele. Primăria Timișoara anunță că este vorba despre Podul Dacilor și Podul Șaguna.

Viceprimarul Ruben Lațcău anunță că licitația lansată pentru cele două obiective face parte din îmbunătățirea și extinderea sistemului de piste velo.

„Realizarea unui sistem coerent și integrat de piste de biciclete în municipiu este un obiectiv al Primăriei Timișoara, deoarece încă nu există o continuitate între toate traseele de biciclete. Sunt multe lucruri care trebuie făcute ca sistemul velo să fie îmbunătățit și extins, iar trecerile pe sub poduri sunt dintre cele mai dificile lucruri, tocmai de aceea începem cu acestea”, a declarat Ruben Lațcău.

În cadrul proiectului de reabilitare a malurilor canalului Bega au fost realizate și piste de biciclete, care traversează la suprafață podurile și marile artere rutiere. În perspectivă, primăria dorește ca pistele de biciclete să fie realizate în totalitate sub poduri, evitând străzile intens circulate. Traseul pe care se vor amenaja pistele de biciclete se desfășoară în partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situate între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna – situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna și este destinat circulaţiei cu biciclete și circulației pietonale.

În baza contractului, vor fi prestate servicii de proiectare care cuprind: elaborarea expertizei tehnice asupra podurilor; elaborarea Studiului de Fezabilitate (inclusive studiu topografic, studiu geotehnic, documentații cadastrale, etc.) şi a documentațiilor pentru obţinerea tuturor acordurilor şi avizelor pentru Certificatul de Urbanism, asistență tehnică din partea proiectantului pe toată durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.

Valoarea totală estimată fără TVA este de 83.500 lei. Durata contractului este de 60 de zile. Termenul de depunere a ofertelor este 26 august 2021, ora 15.00.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago