Administratie

SDM va realiza extinderea pentru drumul de legătură dintre Timișoara și Moșnița. Deocamdată nu se cunoaște valoarea investiției

SDM, societatea de drumuri a municipalității timișorene, va primi, prin încredințare directă, o lucrare care va ajuta enorm la decongestionarea traficului din Calea Buziașului, spre Moșnița. Primăria a cerut opinia autorităților din domeniu, primind aprobarea acordării directe, dar ceea ce este interesant este că, deși proiectul a fost anunțat, nu se cunoaște valoarea investiției.

Între șantierul derulat de Consiliul Județean Timiș pentru extinderea la patru benzi a drumului care traversează comuna periurbană Moșnița Nouă și drumul deja reabilitat pe domeniul administrativ al Timișoarei există o porțiune de 200 de metri de drum care nu a fost deja extins. Acesta se află pe teritoriul municipiului, deci proiectul CJT nu putea include și rezolvarea problemei. S-a discutat deja pe tema celor câteva sute de  metri de șosea, iar instituția condusă de Dominic Fritz a decis să rezolve problema.

Bucata spre Moșnița, unde consiliul județean lucrează și unde mai lipsesc 200 – 300 de metri ca să mai lipim, de fapt, Timișoara după AEM de Moșnița. acolo am lucrat în ultimele luni la un proiect tehnic care prevede, deocamdată, în această etapă, două benzi pe sens. adică continuarea străzii așa cum e acum. Ne-am asigurat că vom continua și trotuarele, și pistele de bicicletă până în Moșnița și le vom lipi cu cele de acolo. vom face și iluminat public”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

De proiect se va ocupa SDM, societatea de specialitate a primăriei. Mai mult, aceasta nu va trebui să participe la o licitație pentru a putea să câștige lucrarea, o va primi prin atribuire directă.

Mă bucur foarte mult că vom reuși, cred că pentru prima oară, asta inclusiv după ce am primit confirmarea de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, că este totul în regulă, vom face acest proiect de investiții cu propria noastră societate, cu SDM, printr-o încredințare directă ce va fi votată în CLT. Asta înseamnă că merge mult mai repede, pentru că nu trebuie să facem o licitație. Deci lucrăm cu propria noastră societate pentru a finaliza această legătură cu Moșnița și suntem încrezători că cel puțin partea de stradă, de carosabil o vom finaliza până când consiliul județean va termina lucrările. Așa că acolo fluxul de trafic va fi mult mai bun decât acum”, a mai spus Fritz.

Ce e interesant, primăria nu știe cât va trebui să dea pe lucrare, pentru că așteaptă ca SDM să analizeze lucrarea și să facă o ofertă de preț.

Acum așteptăm oferta de la SDM. în următoarea ședință va fi votat. Continuăm după sensul de la AEM, dar nu schimbăm sensul în sine. Lucrările ar trebui finalizate până în toamnă. acum o să votăm în CLT, după care SDM se poate apuca de lucrări și în toamnă cel puțin partea de carosabil trebuie să fie gata și e clar că până la sfârșitul anului totul trebuie finalizat”, a încheiat primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

11 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

12 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

14 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

15 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

20 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

20 de ore ago