Economic

Sfaturi pentru spălarea lenjeriilor de pat acasă

În fiecare zi lenjeria noastră de pat – cearșafurile, pernele și plapumele – acumulează transpirație, praf și chiar celule moarte. Prin urmare, este important să spălați frecvent așternuturile pentru a evita problemele de sănătate.

În fiecare zi, de obicei, scuturăm cearșafurile, pernele și plapumele pentru a ne pregăti să dormim confortabil. Cu toate acestea, această opțiune nu îndepărtează transpirația, praful și resturile de piele care se agață de țesături. Prin urmare, este necesar să spălați așternutul pentru a avea o odihnă mai favorabilă.

Frecvența curățării de rutină a lenjeriilor de pat este esențială pentru a preveni înmulțirea acarienilor și a germenilor care cauzează probleme de sănătate.

Este important să vă spălați așternutul frecvent? Cât de des trebuie spălate fețele de pernă? Se folosește apă rece, caldă sau fierbinte? Pentru a răspunde la aceste întrebări, vă invităm să citiți în continuare.

Importanța spălării regulate a lenjeriilor de pat

Când dormim, corpul degajă transpirație, păr și celule moarte datorită regenerării proprii a pielii. Ce se traduce prin murdărie și bacterii care, dacă nu sunt eliminate frecvent, provoacă apariția acarienilor în așternut. Acarienii de casă sunt considerați principalii inductori ai manifestărilor alergice respiratorii. În mod similar, murdăria și germenii de pe așternut pot declanșa probleme: astm, aspectul acneei, scabie sau ochi iritați.

Lenjerii de pat vezi pe E Mag  gama completa de lenjerii.

Pentru a preveni acest lucru, este extrem de important să spălați în mod regulat cearșafurile, husele și fețele de pernă. Acest lucru este pentru a dezinfecta și a elimina impuritățile.

Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat?

Pe parcursul unei săptămâni așternutul aderă la multe impurități. De aceea, se recomandă spălarea acestuia o dată pe săptămână pentru a evita viitoarele probleme ale pielii și ale căilor respiratorii. În plus, pentru a nu acumula germeni sau acarieni.

Cearșafurile curate degajă un miros atât de plăcut încât garantează un somn plăcut.

Cele mai bune trucuri pentru spălarea lenjeriei de pat

Acestea sunt cele mai favorabile trucuri pentru dezinfectarea eficientă a așternutului, clătirea cearșafurilor deteriorate și prevenirea apariției acarienilor sau a germenilor. Le explicăm în detaliu.

Folosiți apă fierbinte

Căldura este un mare aliat pentru dezinfectarea și păstrarea așternutului sănătos . O opțiune excelentă pentru spălarea cearșafurilor, fețelor de pernă și a plapumelor este utilizarea apei la temperaturi mari.

Această metodă ucide bacteriile, virușii și chiar acarienii din așternut. Deși este o alternativă eficientă, trebuie avut grijă ca temperatura să nu fie exagerat de ridicată pentru a nu suferi arsuri în timpul curățării lenjeriilor de pat.

Alternativă la apa fierbinte

Dacă așternuturile dvs. sunt fabricate din fibre delicate, nu veți putea folosi apă fierbinte pentru spălare. Acest lucru se datorează faptului că la temperaturi ridicate o poate deteriora.

Cu toate acestea, există o altă modalitate de a vă curăța și dezinfecta în mod eficient lenjeriile de pat. Cum?

– Se spală folosind apă călduță sau la temperatura camerei.

– Apoi puneți așternutul în uscător timp de 15 minute. Temperatura trebuie să fie peste 54,4 ° C pentru a ucide germenii și a ucide acarienii.

– Pentru a termina, scoateți cearșafurile din uscător când au trecut cele 15 minute. Acest pas este important pentru a evita mirosurile de mucegai și cutele.

Spălați așternuturile separat

Când vine vorba de spălare, este necesar să nu amestecați așternuturile cu alte articole de îmbrăcăminte, chiar dacă acest lucru înseamnă să petreceți mai mult timp spălând. Asta pentru a preveni impregnarea lenjeriei de pat cu scame și generarea de alergii. În plus, hainele în exces pot suprasolicita mașina de spălat și pot scurta durata de viață a acesteia.

Alegerea detergentului și a balsamului

Pentru igiena așternutului trebuie să folosim detergenți și balsamuri speciale pentru confecțiile delicate. În plus, evitați să folosiți prea mult produs, deoarece țesătura poate deveni aspră.

Bicarbonat de sodiu, oțet alb și lămâie pentru a albi așternutul

Folosirea cearșafurilor albe le face să se îngălbenească frecvent. În ciuda acestui fapt, există produse cu proprietăți speciale pentru a îngriji aceste articole și a le readuce la culoarea originală.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Derby de tradiție pe semicerc: SCM Poli – Minaur

SCM Politehnica Timișoara joacă în avans, în Liga Națională de handbal, etapa a XI-a, cu…

30 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 19 noiembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.11.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc dezbaterea „35 ani de libertate sau 35 ani de dezamăgire? Revoluția din 1989 și ce ar fi putut să fie”

Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…

12 ore ago

Colterm întrerupe furnizarea căldurii şi apei calde în mai multe zone din oraş

Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…

13 ore ago

Ciocnirea giganților: accident cu tramvaie! Două persoane au fost transportate la spital

Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…

13 ore ago

Catălin Drulă, atac dur la liderii PSD în scandalul Nordis: “Așa arată banditismul de stat”

Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…

13 ore ago