Economic

Sfaturi pentru spălarea lenjeriilor de pat acasă

În fiecare zi lenjeria noastră de pat – cearșafurile, pernele și plapumele – acumulează transpirație, praf și chiar celule moarte. Prin urmare, este important să spălați frecvent așternuturile pentru a evita problemele de sănătate.

În fiecare zi, de obicei, scuturăm cearșafurile, pernele și plapumele pentru a ne pregăti să dormim confortabil. Cu toate acestea, această opțiune nu îndepărtează transpirația, praful și resturile de piele care se agață de țesături. Prin urmare, este necesar să spălați așternutul pentru a avea o odihnă mai favorabilă.

Frecvența curățării de rutină a lenjeriilor de pat este esențială pentru a preveni înmulțirea acarienilor și a germenilor care cauzează probleme de sănătate.

Este important să vă spălați așternutul frecvent? Cât de des trebuie spălate fețele de pernă? Se folosește apă rece, caldă sau fierbinte? Pentru a răspunde la aceste întrebări, vă invităm să citiți în continuare.

Importanța spălării regulate a lenjeriilor de pat

Când dormim, corpul degajă transpirație, păr și celule moarte datorită regenerării proprii a pielii. Ce se traduce prin murdărie și bacterii care, dacă nu sunt eliminate frecvent, provoacă apariția acarienilor în așternut. Acarienii de casă sunt considerați principalii inductori ai manifestărilor alergice respiratorii. În mod similar, murdăria și germenii de pe așternut pot declanșa probleme: astm, aspectul acneei, scabie sau ochi iritați.

Lenjerii de pat vezi pe E Mag  gama completa de lenjerii.

Pentru a preveni acest lucru, este extrem de important să spălați în mod regulat cearșafurile, husele și fețele de pernă. Acest lucru este pentru a dezinfecta și a elimina impuritățile.

Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat?

Pe parcursul unei săptămâni așternutul aderă la multe impurități. De aceea, se recomandă spălarea acestuia o dată pe săptămână pentru a evita viitoarele probleme ale pielii și ale căilor respiratorii. În plus, pentru a nu acumula germeni sau acarieni.

Cearșafurile curate degajă un miros atât de plăcut încât garantează un somn plăcut.

Cele mai bune trucuri pentru spălarea lenjeriei de pat

Acestea sunt cele mai favorabile trucuri pentru dezinfectarea eficientă a așternutului, clătirea cearșafurilor deteriorate și prevenirea apariției acarienilor sau a germenilor. Le explicăm în detaliu.

Folosiți apă fierbinte

Căldura este un mare aliat pentru dezinfectarea și păstrarea așternutului sănătos . O opțiune excelentă pentru spălarea cearșafurilor, fețelor de pernă și a plapumelor este utilizarea apei la temperaturi mari.

Această metodă ucide bacteriile, virușii și chiar acarienii din așternut. Deși este o alternativă eficientă, trebuie avut grijă ca temperatura să nu fie exagerat de ridicată pentru a nu suferi arsuri în timpul curățării lenjeriilor de pat.

Alternativă la apa fierbinte

Dacă așternuturile dvs. sunt fabricate din fibre delicate, nu veți putea folosi apă fierbinte pentru spălare. Acest lucru se datorează faptului că la temperaturi ridicate o poate deteriora.

Cu toate acestea, există o altă modalitate de a vă curăța și dezinfecta în mod eficient lenjeriile de pat. Cum?

– Se spală folosind apă călduță sau la temperatura camerei.

– Apoi puneți așternutul în uscător timp de 15 minute. Temperatura trebuie să fie peste 54,4 ° C pentru a ucide germenii și a ucide acarienii.

– Pentru a termina, scoateți cearșafurile din uscător când au trecut cele 15 minute. Acest pas este important pentru a evita mirosurile de mucegai și cutele.

Spălați așternuturile separat

Când vine vorba de spălare, este necesar să nu amestecați așternuturile cu alte articole de îmbrăcăminte, chiar dacă acest lucru înseamnă să petreceți mai mult timp spălând. Asta pentru a preveni impregnarea lenjeriei de pat cu scame și generarea de alergii. În plus, hainele în exces pot suprasolicita mașina de spălat și pot scurta durata de viață a acesteia.

Alegerea detergentului și a balsamului

Pentru igiena așternutului trebuie să folosim detergenți și balsamuri speciale pentru confecțiile delicate. În plus, evitați să folosiți prea mult produs, deoarece țesătura poate deveni aspră.

Bicarbonat de sodiu, oțet alb și lămâie pentru a albi așternutul

Folosirea cearșafurilor albe le face să se îngălbenească frecvent. În ciuda acestui fapt, există produse cu proprietăți speciale pentru a îngriji aceste articole și a le readuce la culoarea originală.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

10 minute ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

22 de minute ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

50 de minute ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

O oră ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

2 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

15 ore ago