Administratie

Cu firobuzul sau autobuzul, pe o bandă specială de la Poșta Mare la Spitalul Județean. Înapoi, tot pe Aleea Ripensia

Primarul Dominic Fritz anunță că în curând va porni licitația pentru un nou studiu de fezabilitate, care să arate cum e mai bine să se amenajeze o bandă special dedicată transportului public, care să asigure legătura între Poșta Mare și Spitalul Județean. Aceasta va da cetățenilor posibilitatea să aleagă dacă vor folosi un transport în comun convenabil, în detrimentul automobilului.

Un transport public de calitate va ajuta la decongestionarea circulației în oraș și va oferi alternativa viabilă pentru autovehicul, spune primarul Timișoarei. În acest sens, se va face un studiu care va stabili cât de utilă este o bandă specială pentru transportul în comun, pe strada Cluj.

”În aceste zile vom lansa o licitație care pentru noi e importantă, o licitație pentru un studiu de fezabilitate și pentru proiectul tehnic pentru o bandă dedicată de transport în comun, de la Poșta Mare până la Spitalul Județean. La un moment dat a fost o bandă dedicată, s-au schimbat sensurile. Noi nu vrem să facem lucrurile pe genunchi, ci vrem să facem un studiu așa cum trebuie, un proiect tehnic așa cum trebuie pentru expresul 2 și 3, pentru firobuz și autobuz care circulă acolo. Termenul de execuție va fi de 6 luni. După ce se finalizează licitația vom ști după 6 luni exact cum vom putea folosi această bandă dedicată. Şi atunci, poate chiar la anul, între Poșta Mare până la Spitalul Județean și Stadion, adică două funcțiuni foarte importante, o funcțiune sanitară, o funcțiune sportivă, vom avea această prioritate pentru transportul în comun. Asta se încadrează în strategia noastră de a da prioritate unui sistem de mobilitate în care oamenii pot să aleagă dacă folosesc mașina sau un alt mijloc de transport. Iar dacă doresc să folosească alte mijloace de transport, de exemplu, transportul în comun, atunci noi trebuie să ne asigurăm că avem o infrastructură care face ca transportul în comun în Timișoara să devină mai rapid, mai predictibil și pentru asta avem acest prim proiect de bandă dedicată”, a declarat, marți, Dominic Fritz.

Deocamdată nu s-a decis cum se va realiza și returul pe ruta amintită, dar este preferată ideea Aleea Ripensia, chiar dacă implementarea unei asemenea rute ar presupune și ceva modificări ale organizării străzii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago