Social

Unei tinere însoțite de un câine ghid i-a fost interzis de șofer accesul în troleibuz

Un nou caz în care o persoană este împiedicată să urce în mijloacele de transport în comun cu un câine utilitar de însoțire a unei persoane cu handicap apare în Timișoara.

Simona, o timișoreancă, și-a prezentat cazul pe Facebook, ea povestește că a fost oprită să urce în troleibuz cu un asemenea câine însoțitor, de către șoferul troleibuzului, pentru că acesta nu ar fi avut botniță.

Deși dorim să tindem spre o lume cât mai normală, în care persoanele mai puțin norocoase, care sunt afectate de unele probleme, să ducă o viață normală, iată că realitatea ne arată altceva. O tânără cu un handicap și care folosește un câine ghid special antrenat pentru a însoți o persoană cu asemenea probleme, a încercat să urce într-un troleibuz care circulă pe linia 17, dar i-a fost refuzat accesul de către șofer pentru că acel câine nu avea botniță.

Azi nu am putut să urc în 17 (n.r. linie de troleibuz), deoarece mi s-a reproșat că nu are câinele botniță. Mi sa recomandat să merg cu taxi-ul, deși i-am explicat domnului șofer că este câine ghid, am vrut sa îi arăt legitimația și buletinul de analize, dar tot nu m-au lăsat să urc. STPT – RATT Mulțumesc”, a scris Simona pe Facebook.

Cei de la Societatea de Transport Public Local Timiș spun că șoferii acesteia au fost instruiți să permită accesul câinilor utilitari.

Vatmanii și șoferii STPT au fost instruiți să permită accesul în mijloacele de transport în comun a câinilor utilitari însoțitori ai persoanelor cu handicap. Pentru a nu mai exista interpretări legate de necesitatea purtării botniței de către acești câini în mijloacele de transport se va face o interpelare în ședința Consiliului Local Timișoara, pentru a se preciza clar acest lucru și pentru a nu mai exista interpretări”, am aflat de la Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al Societății de Transport Public Local.

În urma sesizării apariției acestui eveniment, conducerea Primăriei Timișoara a intrat deja în legătură cu cei de la STPT, fiind asigurați că au fost deja luate o serie de măsuri și că astfel de incidente nu vor mai avea loc, am aflat de la Bogdan Marta, consilier al primarului Dominic Fritz.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago