Politica

Alin Nica și Sorin Munteanu se duelează înainte de alegerile de sâmbătă. Acuzațiile curg pe toate subiectele

Sâmbătă, Alin Nica va concura cu Claudiu Chira și Sorin Munteanu, un deputat și primarul Buziașului, pentru șefia PNL Timiș. Despre contracandidații săi, cel care conduce de o bună vreme ca și interimar filiala, are numai cuvinte de ”laudă”.

Sorin Munteanu primar Buzias

Cel mai puternic adversar pare să fie Sorin Munteanu, cei doi au luptat și pentru nominalizarea în interiorul PNL, la postul de președinte al Consiliului Județean Timiș. Despre acesta, Nica spune că nu are aproape nicio șansă, că ar avea o frustrare că nu a fost votat de primari pentru scaunul de conducere al CJT, că nu are experiență, dar că ar fi el bun de primar la Buziaș și că are șanse să persevereze în viitor.

”E un coleg primar pe care în respect, îi înțeleg frustrarea, că am văzut postările lui pe Facebook și într-un fel empatizez cu el. Știu că a vrut să fie președinte de CJT și nu l-au vrut primarii. Acum vrea să fie președinte de filială și are, zic eu, șanse destul de mici să câștige. Cred că nu ii este ușor, poate nu este pregătit încă să-și assume funcții de conducere, dar cred că perseverează și se perfecționează pe viitor poate să câștige încrederea oamenilor. Eu am o părere foarte bună despre el ca și primar și chiar m-am gândit să îi ofer o poziție în viitor BPJ, rămâne la latitudinea lui dacă o acceptă sau nu. Aș avea doar o singură rugăminte, să fie mai atent cu declarațiile pe care le face în spațiul public, pentru că va fi greu să explice după alegeri cum stă la aceeaşi masă cu Ana Pauker și Petru Groza, am înțeles că astfel de comparații a făcut”, a declarat Nica

Sorin Munteanu îi răspunde răspicat într-o declarație acordată debanat.ro

”Frustrările lui Nica sunt cele personale ale lui, pentru că nu poate avea unanimitate și trăiește în lumea lui. Toți trebuie să fie de acord cu părerea lui, cu stilul lui de conducere, forța e forță, e politica pumnului în gură”, spune Sorin Munteanu.

Despre momentul depunerii candidaturii pentru șefia CJT, Munteanu dorește să îi aducă aminte lui Nica, modul în care a primit această nominalizare.

”Referitor la momentul când a devenit candidat la consiliul județean, el a câștigat cu două voturi, prin fraudă. Unul din votanți era primar ALDE atunci, era și un viceprimar, iar șapte primari erau absenți, inclusiv Nicolae Robu. Cu toate acestea nu am cerut repetarea votului. Cei doi, Groza și Roman, artizanii punerii lui în scaunul de la consiliul județean, unul e decapitat de Nica. Unde e tăria lui de caracter, calitatea lui umană? Ai distrus pe cine te-a ajutat. Din păcate, Nica minte cum respiră, s-au săturat și colegii mei cu asemenea declarații. El are frustrările omului mic, care I s-a umflat capul de la putere, ca să îl citez pe Rareș Bogdan”, a mai spus primarul de Buziaș.

Cât despre lipsa de experiență, Sorin Munteanu spune că cel venit în fruntea partidului de la Primăria Dudeștii Noi nu va acumula nici în 30 de ani experiența sa de conducere.

”La vârsta mea, de 55 de ani, am 30 de ani pe funcție manager, am condus societăți și de stat și private, am fost consilier al președintelui camerei de comerț, sunt funcții de conducere în locuri cu mulți oameni, nu doi-trei oameni, cum a avut el la primărie la Dudești. Experiența mea el nu o va acumula nici în 30 de ani”, a mai spus Munteanu.

Acuzat că ar avea declarații publice neavenite, contracandidatul lui Nica îi răspunde și spune că acesta a avut ”declarații grobiene” la adresa lui Ludovic Orban, care în acest moment conduce partidul.

”Cred că declarațiile mele despre Ana Pauker și Groza sunt mai veridice față de cele ale lui care spune că Orban e conducătorul unei găști de bătăuși și nu e președintele lui. Deocamdată el e președintele acestui partid, cel puțin până la alegeri. Și Nica îmi atrage mie atenția ca la un școlar, în timp ce el aruncă cu declarații grobiene la adresa președintelui care e totuși în funcție”, spune primarul din Buziaș.

Munteanu i-a făcut și o promisiune celui care îi va fi concurent la alegerile județene: ”După ce o să fiu președintele PNL Timiș, o să îl fac pe Alin Nica unul dintre cei mai buni președinți de consiliu județean din România”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Veniți la Picnic în Pusta Banatului, STPT vă duce cu vaporașul la Otelec

Duminică, la Otelec va avea loc evenimentul "Picnic în Pusta Banatului", organizat de primăria din…

7 minute ago

PPC Energie își actualizează sistemele informatice. Pagina de internet și mai multe servicii online nu vor fi, temporar, disponibile

PPC Energie anunță că își actualizează sistemele informatice, în perioada 19 – 23 septembrie, ca…

16 minute ago

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 17 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

15 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

16 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

18 ore ago