Consiliul Judeţean Timiş

Construcția la noul centru de legume și fructe al CJT, de la Tomnatic, e blocată. Dobra vrea amănunte, Proteasa explică

Unul dintre proiectele de suflet lăsate în urma sa de fostul șef al administrației județene din Timiș, Călin Dobra, este centrul de legume și fructe de la Tomnatic. Deocamdată acest proiect nu a demarat efectiv, deși contractul de proiectare a fost semnat în luna octombrie, iar ”autorul” se întreabă de ce nu s-a făcut nimic.

Consilul Județean Timiș a aprobat marți o hotărâre de constituire a unei noi comisii. De această dată, comisia se va ocupa de un obiectiv care ar fi trebuit să meargă de la sine. Comisia mixtă se va ocupa de stabilirea modului de administrare a obiectivului de investiții ”Centru de colectare legume – fructe în jud. Timiș – Proiect pilot pe amplasamentul din comuna Tomnatic, jud. Timiș”, după realizarea acestuia. Cumva, căruța e pusă înaintea cailor, pentru că acest centru nu există efectiv încă nici la stadiul de autorizație de construcție.

Motiv pentru care Dobra, acum simplu consilier județean, a cerut informații despre situația proiectului pornit pe vremea când el era președinte al CJT.

Mai e nevoie de avize de la Agenția de Mediu și Direcția de Sănătate Publică. Acest lucru se datorează în mod special locației în care a fost gândit a fi construit acest centru, anume în intravilanul unei localități, la Tomnatic, lângă locuințe. A necesitat studii de specialitate privind impactul asupra sănătății populației. Nu a fost obținută autorizația de construcție”, a răspuns vicepreședintele instituției, Alexandru Proteasa.

Dobra a insistat că nu este lămurit și a spus că nu crede că noul centru s-ar afla de un metru de locuințele din Tomnatic.

Domnule Dobra, vă pun la dispoziție în privat planul de situație unde se vede foarte clar distanța dintre case și acest imobil, unde construim noi centrul de legume și fructe”, i-a răspuns Proteasa.

Gestul a fost acceptat de Dobra, care a spus că așteaptă documentul, dar că nu înțelege de ce Direcția de Sănătate Publică nu și-a dat acordul.

Chiar apreciez domnule vicepreședinte, dar să nu uitați că a fost dat avizul de la DSP pentru studiul de fezabilitate și contează cum se amplasează clădirea pe terenul aferent”, a spus Dobra.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

S-a rezolvat, vin bani banii pentru echilibrarea bugetelor! Noile alianțe electorale au aprobat o altă hotărâre a CJT, diferită de cea ajunsă în instanță

Comunele și orașele timișene primesc, în sfârșit, bruma de bani provenită din sumele alocate pentru…

42 de minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

2 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

2 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

3 ore ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

4 ore ago