Klaus Vaterland

Coprocultură în PNL Timiș

Bună dimineața. La ora când ne chinuim să citim, noi timișenii, aceste rânduri, filiala Timiș a PNL și-a ales președintele. Că președintele are același nume cu cel al interimarului Nica, că îl cheamă deputat Chira sau primar Sorin Munteanu, pentru omul de rând prea puțin contează acest lucru. Vorba fostului președinte ales al PNL Timiș, ex-primarul Nicolae Robu: cine știa mare lucru despre Alin Nica în urmă cu un an de zile?

Mulți nu-l cunosc nici azi și, ca o nenorocire pentru organizația liberală, s-ar putea să nu-l cunoască nici peste trei ani, de alegeri. Norocul președntelui Alin Nica și al celor din PNL Timiș este că cetățeanul votează la comanda primarului la sate, iar la orașele mari se votează politic. În acest caz candidatul poate fi oricine, chiar și Alin Nica.

Un alt noroc al PNL Timiș este că lumea uită. Nu toți simt palma primită în măcelul alegerilor interne. Nu toți cei care vedem în PNL alternativa la PSD am primit palme să ne usture mult timp, doar dacă suntem oarecum preocupați de fenomen și nu ne este totuna ce se întâmplă acolo de unde așteptăm să vină speranța. Dar unele lucruri rămân. Puțini vor plânge că Nicolae Robu a fost trădat de parte din filială, acea parte comandată de Alin Nica, iar rodul acestei trădări mergea spre un tandem Fritz-Nica de pe urma căruia useriștii n-aveau mare lucru a câștiga. Da, vor plânge puțini, dar rămâne trădarea, felul de om care ești, Alin Nica, atunci când lumea pune la cale alte proiecte electorale și lumea și-o aminti așa ceva înainte de a strânge mâna cu tine.

Nici nu mai contează ce ai câștigat prin manevrele astea de un grotesc nemaivăzut în Timiș nici pe vremea PSD, că în calitate de președinte de filială tragi sforile la următoarele alegeri, chiar nu mai contează, poate lumea are memoria scurtă și nu vei pierde mare lucru pe termen lung. Dar pentru mine ca alegător de dreapta poate că va conta cine este în fruntea filialei, că în loc să mă bucur că nu ne mai ia lumea la mișto pentru infantilismul lui Nicolae Robu, ajungem știri pentru carierismul lui Alin Nica.

De ce oare cred ei, politicienii, că bucătăria internă e doar ce vomită ei în spatele ușilor închise? Nu, bucătăria lor internă și mizeria de acolo, cu felul nedemocratic de a vota, proptele care le pun unul altuia sunt la fel de jenante, fie că beneficiarul este un Buboi sau Naslău al liderului Robu sau vreun alt țucălar din siajul lui Alin Nica. Pesediștii au înțeles asta. Dar au făcut-o tot ca ei. Nu au făcut democrație, cum nu fac nici liberalii, dar și-au protejat imaginea aia de cacao și de partid monolit. Liberalii se ceartă pe sub rufele balcoanelor, cu același dispreţ pentru democrație, convinși că după noaptea violului pot reveni la statutul de fată mare.

Cine a câștigat din această nebunie? Firește, că useriștii primarului Fritz, care au trecut mult mai elegant peste acest moment electoral local, dar mai au de câștigat cei care văd în nebunia liberalilor din acest an, din Timiș și chiar de la centru, un bun moment să proclame că toți sunt la fel, ba chiar mai răi. Nicolae Robu a fost Scufița Roșie pe lângă haita de lupi din jurul lui Alin Nica, nu-i așa?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

58 de minute ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

5 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago