Politica

La exact un an de când a fost “pensionat” de timişoreni, Nicolae Robu iese la pensie şi de la Universitatea Politehnica

După ce a fost “pensionat” de timişoreni la alegerile din septembrie anul trecut, Nicolae Robu va ieşi oficial la pensie şi de la Universitatea Politehnica Timişoara. Se va întâmpla în ziua de 26 septembrie, fostul primar urmând să mai predea doar în sistem plata cu ora. Decizia pe baza căreia Robu va ieşi la pensie a fost dată în decembrie anul trecut.

Pe 27 septembrie 2020, într-un număr covârşitor, timişorenii l-au “pensionat” pe Nicolae Robu din calitatea de primar. Coincidenţa mare, la exact un an de atunci, pe 26 septembrie, Robu va ieşi la pensie şi de la Universitatea Politehnica, urmând să mai aibă cursuri doar în sistem plata cu ora. În cazul lui Robu sa va pune în aplicaţie Decizia nr. 269/17.12.2020 a Senatului UPT.

„Art. 2. În Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) personalul didactic și/sau de cercetare se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani, în condițiile legii. Prin excepție de la dispozițiile art. 289, alin. 1 din Legea nr. 1/2011, Senatul universitar, în conformitate cu prevederile art. 289 alin. (6) din Legea nr. 1/2011, poate aproba, pe baza prezentei Metodologii, menținerea calității de titular în UPT a cadrelor didactice care au implinit vârsta de pensionare.

Art. 3. Pentru cazul împlinirii vârstei de 65 de ani în timpul anului universitar, personalului didactic și/sau de cercetare îi poate fi menținută calitatea de titular până la finalul anului universitar respectiv printr-o solicitare adresată Consiliului de Administrație cu până la 2 săptămâni înainte de începerea anului universitar. Consiliul de Administratie va analiza îndeplinirea condițiilor legale”, se arată în Decizie.

Există şi excepţii pentru cadrele care nu au împlinit 70 de ani, dar Robu nu le îndeplineşte:

“Art. 5. Începând cu anul universitar 2021-2022 solicitanții pentru menținerea calității de titular în invățământ și/sau cercetare după implinirea vârstei de pensionare, trebuie să îndeplinească cumulative următoarele condiții:

  • să fie titulari într-unul din departamentele UPT;
  • să dețină calitatea de conducător de doctorat sau atestatul de abilitare și să fie membru al unei școli doctorale din cadrul IOSUD UPT;
  • să aibă calitatea de membru al Academiei Române
  • să nu depășească vârsta de 70 ani în momentul declanșării procedurii de solicitare a menținerii calității de titular.”

Ori Robu este membru doar al Academiei PSD a Oamenilor de Ştiinţă. De menţonat că fostul primar a împlinit 66 de ani pe dat de 28 mai.

Ca atare, el va avea mai mult timp liber pentru a se pregăti pentru alegerile din 2024, el anunţându-şi deja candidatura pentru un nou mandat de primar.

Pentru fostul primar va fi o pierdere imensă şi la capitolul venituri. În ultima sa declaraţie de avere, completată în iunie 2020, el anunţa, pentru ultimul an fiscal, 2019, venituri de 278.786 de lei de la UPT şi mai puţine de la primărie: 164.268.

Cu toate acestea, în urmă cu trei ani, el a dat în judecată UPT pentru obţinerea unor drepturi salariale.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago