Primăria Timişoara

Primăria Timișoara ne demonstrează cu simulări video de ce a închis circulația pe calea de rulare a tramvaielor, de la Catedrala Mitropolitană/VIDEO

Decizia de închidere a accesului auto pe banda unde circulă tramvaiele și se află stația de tramvai de la Catedrala Mitropolitană a adus numeroase comentarii defavorabile din partea șoferilor. Revenirea la situația inițială, existentă până în 2016, nu pare să fie bine primită, șoferii spun că se va ajunge la blocaje la acel semafor. Iar pentru a demonstra că are dreptate, municipalitatea a realizat chiar și o simulare video.

Decizia de a permite accesul pe acea bandă a fost luată în 2016, atunci când se lucra la Pasajul Jiul. De atunci, hotărârea Comisiei de Circulație nu a mai fost schimbată.

În 2016, Comisia de circulație a luat decizia temporară ca pe timpul șantierului de la Pasajul Jiul să permită șoferilor să intre pe linia de tramvai de pe bd. 16 Decembrie 1989 pentru a efectua virajul la stânga pe bd. Regele Ferdinand. În 2017, Pasajul Jiul a fost deschis circulației, însă, până în prezent, încă nu se revenise asupra acelei decizii temporare. Astfel, traficul auto perturba circulația tramvaielor. Tramvaiele nu mai puteau opri în dreptul refugiului din stația de lângă Catedrala Mitropolitană din cauza coloanelor de mașini. Căile de transport ale orașului sunt ale tuturor, fie că suntem șoferi, pietoni, bicicliști sau folosim mijloacele de transport în comun. În baza acestui deziderat și având în vedere faptul că realitatea din trafic arată că, după darea în funcțiune a pasajului Jiul nu mai există o nevoie obiectivă de a menține 2 benzi de viraj de stânga, dintre care una afectează negativ circulația tramvaielor, Comisia de circulație a stabilit revenirea la situația anterioară deciziei din 2016 și interzicerea accesului autovehiculelor pe linia de tramvai”, se justifică primăria.

Stabilirea noilor reguli va avea efecte benefice asupra circulației tramvaielor.

Astfel, circulația tramvaielor va fi mult îmbunătățită în zonă, fără ca șoferii să aibă de suferit. De asemenea, urmează să ajustăm timpii de semaforizare astfel încât și traficul spre stânga și pietonii să beneficieze de timp suplimentar pentru traversare.

Mai jos puteți urmări o simulare de trafic care ia în calcul redistribuirea unui procent din traficul de pe podul Maria (bd. 16 Decembrie) pe breteaua de coborâre pe Splaiul Nicolae Titulescu către str. Jiul, de unde sunt permise toate mișcările”, mai spun reprezentanții municipalității.

http://

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

46 de minute ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

55 de minute ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

2 ore ago