Cu doar câteva zile înainte de expirarea prelungirii actualului contract de concesiune a serviciului de producere și furnizare a energie termice din Timișoara, primăria propune (doar) o nouă prelungire a acestuia, până la finalul lui noiembrie. În consecință, nimeni nu poate oferi o siguranță a contractului, cel puțin deocamdată.
Următoarea ședință de plen, tot una extraordinară, a Consiliului Local Timișoara, va avea de rezolvat problema concesiunii serviciului de termoficare al orașului către Colterm. Pe 30 august va expira actuala înțelegere contractuală, oricum vorbeam doar de o înțelegere a unui acord din 2006, expirat și prelungit în primăvara acestui an.
”Ca urmare a celor două hotărâri aprobate de Consiliul Local al Muncipiului Timișoara a fost încheiat contractul de concesiune nr. 216/30.05.2006 pentru delegarea gestiunii serviciului public de producere a energiei termice și electrice, transport, distribuție și furnizare a energiei termice. Prin Hotarârea Consiliului Local nr. 68/23.02.2021 a fost aprobată prelungirea duratei Contractului de concesiune nr. 216/30.05.2006 pentru delegarea gestiunii serviciului public de producere a energiei termice și electrice, transport, distribuție și furnizare a energiei termice. Drept urmare, Contractul de concesiune nr. 216/30.05.2006, așa cum a fost modificat prin Actul adițional nr. CDE2021-290/26.02.2021, a fost prelungit până în data de 30.08.2021”, se spune în documentația aferentă proiectului.
Așadar, noua prelungire se face sub presiune, până acum nu s-a reușit, fie nu s-a dorit realizarea unui nou acord definitiv, fie cei de la conducerea instituției știu ceva despre viitorul Colterm ceea ce noi nu știm. Totuși, în documentație se spune că un act definitiv de prelungire nu se poate aproba pentru că nu ar exista aprobarea Consiliului Concurenței.
”Din considerente obiective nu este posibilă finalizarea demersurilor în vederea încheierii noului contract de delegare a gestiunii serviciului până la data de 30.08.2021 (când expiră durata contractului nr. 216/30.05.2006). Aceste considerente obiective includ, fără limitare, (i) complexitatea din punct de vedere juridic, tehnic și economic a întocmirii documentației aferente noului contract de delegare în contextul situației specifice a serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul Municipiului Timișoara și a infrastructurii aferente serviciului, complexitate ce necesită un volum mare de muncă în vederea pregătirii documentației; (ii) neobținerea până la acest moment a avizului Consiliului Concurenței cerut conform art. 52 alin. (2) din Legea nr. 51/2006”, se spune în referatul de aprobare.
Timișoara a ales ca Dominic Fritz să continue pe scaunul de primar al orașului. Votul…
Alegerile locale din această vară au desemnat persoanele care vor ocupa în următorul mandat de…
Performanţă premiată. La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Gala Burselor ANIS, acordate de Asociația…
În dotarea ISU Timiș a întrat, de marți, un nou utilaj performant, care va ajuta…
La noul Campus Lenau se trage tare pentru recuperarea decalajelor, afirmă viceprimarul Ruben Laţcău, care…
Timișul a dat în ultimii 4 ani 2 miniștri ai Transporturilor: Cătălin Drulă (USR) și…