Social

Un nou incident pe calea ferată. Trenurile dinspre București spre Timișoara, blocate de o deraiere la Balota

Un al doilea incident feroviar a afectat astăzi circulația trenurilor spre Timișoara, de această dată dinspre București. Problemele apar din cauza deraierii unui marfar în zona Balota, Mehedinți, ceea ce a blocat circulația trenurilor.

Conform CFR Călători, nu ar fi fost afectate decât două trenuri, unul dintre Drobeta Turnu Severin spre București, iar cel dinspre București spre Budapesta a necesitat transbordarea pasagerilor până la Orșova, de unde a fost organizat un tren suplimentar.

”Ca urmare a întreruperii traficului feroviar în stația Balota din județul Mehedinți, din cauza deraierii astăzi, 23 august 2021, în jurul orei 11, a unui vagon din compunerea unui tren de marfă privat, la acest moment este afectată circulația următoarelor trenuri: IR 72 București Nord – Balota – Orșova – Budapesta: pe distanța Balota –Orșova se va asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenul IR 72 la tren suplimentar care va circula pe distanța Orșova – Timișoara Nord – Budapesta. R 9014 Drobeta Turnu Severin – Balota – București Nord: este anulat pe distanța Drobeta Turnu Severin – Balota și va circula conform graficului din mersul trenurilor pe distanța Balota – București Nord”, a anunțat CFR Călători.

Reprezentanții companiei spun că reluarea circulației depinde de măsurile luate de operatorul infrastructurii, CFR SA, aceștia asigurând și transbordarea pasagerilor cu autobuze.

”Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. De asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto va fi asigurată de către CFR SA care coordonează și realizează circulația trenurilor inclusiv în cazul întreruperilor accidentale ale circulației feroviare (accidente feroviare, linii blocate, timp nefavorabil etc.), în conformitate cu prevederile art 10, alin (8) din Regulamentul de Transport pe Căile Fertate din România din 20.01.2005. În situația întârzierilor mari, CFR Călători poate oferi pasagerilor din tren apă sau produse preambalate, după caz, în prima stație mare unde această activitate se poate desfășura. În situația dată, CFR Călători va oferi pasagerilor din trenul IR 72 apă și produse preambalate în stația Caransebeș”, mai spun cei de la CFR Călători.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pot obține pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago