Politica

2.800 de membri USR PLUS Timiş, aşteptaţi să aleagă viitorul preşedinte al formaţiunii

După un start ratat din motive tehnice, astăzi a început votarea viitorului preşedinte al USR PLUS, în cursă fiind înscrişi trei candidaţi: Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău. În Timiş sunt aşteptaţi să-şi exercite votul online 2.800 de membri USR PLUS.

Secretariatului General USR PLUS a anunţat, joi, repornirea sistemului de vot pentru alegerea preşedintelui partidului, după ce procesul a fost întrerupt în cursul zilei de miercuri. Toți membrii USRPLUS cu drept de vot își pot exercita votul din nou de joi dimineață începând cu ora 10:00, iar perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, până la 23 septembrie ora 10:00,

În cursa pentru şefia partidului s-au înscris trei candidaţi: Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău. Votul se desfăşoară online, prin intermediul unei platforme securizate, în două tururi, dacă niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să obţină peste 50% din voturi în primul tur.

Într-un comunicat de presă, USR PLUS subliniază că este prima dată în România când se face acest exerciţiu democratic la o asemenea dimensiune şi că 48.959 de membri USR PLUS vor putea vota electronic.

„USR PLUS este rezultatul reunirii recente a două partide, care aveau baze de date, proceduri şi criterii de menţinere/ieşire din sistem diferite. Autonomia filialelor, care este principiu de bază al nostru, a funcţionat şi acum şi a fost avut în vedere, în procesul de reunire a bazelor de date”, se arată în comunicat.

Rezultatul votului online va fi validat de congresul USR PLUS care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la București. În cadrul congresului, delegați ai filialelor din toată țara vor alege și membrii Biroul Național al USR PLUS care asigură conducerea executivă a partidului alături de președinte.

În judeţul Timiş sunt 2.800 de membri USR PLUS, dintre care 1.800 provin din USR, iar 1.000 din PLUS. Din echipa lui Dan Barna fac parte fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, totodată vicepreşedinte al CJ Timiş, precum şi deputatul de Timiş Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor. Cei doi vor candida pentru funcţii în Biroul Naţional. Tot din USR PLUS Timiş, dar în echipa lui Dacian Cioloş, figurează Oana Chirilă.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago