Social

Săptămâna aceasta, timișorenii pot plăti la hipermarketul Carrefour cu PET-uri pentru fructe și legume românești

Începând cu 13 septembrie și până pe 19 septembrie, inițiativa Plata cu PET parte din programul Punem Preț Pe Plastic derulat de Carrefour România, va staționa în hipermarketul situat pe Calea Șagului nr. 100. Propunerea retailerului este simplă: pentru 1 PET adus la stație, clienții primesc la schimb, la alegere, un fruct sau o legumă. Iar anul acesta, orice rPET DORNA, dublează cantitatea.

Aflată la a 3-a ediție și pentru a doua oară în Timișoara, Plata cu PET este organizată anul acesta în parteneriat cu liderul pieței locale de băuturi, Coca-Cola HBC România și cu sprijinul Green Point Management, Financiar Recycling, Green PC Ambalaje și Recycle International.

Prin această inițiativă, Carrefour alături de partenerii săi încurajează trecerea la obiceiuri mai bune de consum la cumpărături, dar și acasă, printr-un mecanism simplu și prietenos, la îndemâna oricui. Încă de la lansarea din 2019, campania propune o schimbare de perspectivă: plasticul este o resursă iar dacă este tratat responsabil acesta poate avea valoare.  

Plata cu PET face parte din programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic, care include inițiativele de mediu Carrefour România. Programul oferă consumatorilor acțiuni concrete și îi încurajează să adopte comportamente responsabile față de natură atât la cumpărături cât și acasă.

Plata cu PET este inițiativa care exprimă cel mai bine viziunea Carrefour România asupra economiei circulare, transformând plasticul în monedă de schimb pentru fructe și legume produse local și încurajând reintroducerea plasticului în circuitul economic, prin reciclare. Susținem astfel un proces de educare a publicului pentru un consum responsabil de plastic și alte resurse și, de asemenea, încurajăm clienții să adopte obiceiuri mai bune acasă și la cumpărături. Ne bucurăm să avem alături de noi parteneri strategici, împreună cu care extindem programul și îl aducem în 20 de hipermarketuri din 19 orașe din România”, a declarat Felician Cardoș, Environmental Manager Carrefour România.

“Green Point Management se implică activ și constant, de peste patru ani, în evoluția economiei din România spre un model circular, cu obiectivul clar de a crește semnificativ gradul de reciclare. Prin inițiativa “Plata cu PET”, am început acum doi ani o colaborare durabilă cu partenerii noștri, iar rezultatele campaniilor din anii trecuți au dovedit că împreună putem schimba mentalități și comportamente în rândul populației. Mai mult decât atât, împreună am creat infrastructura atât de necesară pentru colectarea separată care să fie la îndemâna oamenilor”, a declarat Andrei Dinescu, Deputy CEO Green Point Management.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago