Sport

A fost cantonamentul, urmează turneele de pregătire

SCM Timișoara încheie astăzi cantonamentul de la Poiana Brașov. „Leii din Banat” au făcut zece antrenamente în stațiunea montană, cinci tehnico-tactice și cinci de pregătire fizică.

Alb-violeții au folosit sala din Brașov și chiar și pe cea din Sf. Gheorghe pentru ședințele tehnico-tactice. „Am folosit toate utilitățile, sălile de baschet, stadionul și sala de forță din Poiana Brașov și ne adaptăm condiților meteo, care au început să fie destul de vitrege. Punem bazele pregătirii fizice, dar începem să lucrăm și pe terenul de baschet, astfel încât să aducem echipa cât mai repede la un nivel bun de joc. Cel mai important este că toți jucătorii sunt sănătoși”, a spus Dragan Petricevic, antrenor principal.

Primele meciuri de verificare ale echipei bănățene vor avea loc la „Memorialul Elemer Tordai”, programat să se desfășoare în zilele de 5 și 6 septembrie la Sibiu. Tordai a jucat la mijlocul anilor 90 și pentru Elba Timișoara.

Programul acestui turneu este următorul: – duminică, 5 septembrie: SCM Timișoara – SCMU Craiova (ora 17:00) și BC CSU Sibiu – SCM VSKC Miercurea Ciuc (ora 19:45); – luni, 6 septembrie: finala mică (ora 17:00) și finala mare (ora 19:30).

Alertă de… urși!

Baschetbaliștii violeți au fost cantonați la „Ohma by winsedswiss”, noul sponsor, care suportă costurile acestui stagiu de pregătire. „Condițiile de aici sunt foarte bune și, în plus, ne găsim într-un cadru natural minunat, foarte aproape de pădure”, spune Dragan Petricevic, adăugând un element de culoare: „În fiecare seară, pe la 10.30, suntem atenționați să nu ieșim din hotel, că sunt urși în zonă. Nu că am fi ieșit la ora aceea, dar nu a fost seară să nu primim câte un mesaj Ro-Alert, cu atenționare de prezență a urșilor”.

După jocurile de la Sibiu, „leii” vor participa la turneul de la Pitești, în 10 și 11 septembrie – BC CSU Sibiu – SCM Timișoara (ora 16:30) și FC Argeș Pitești – CSM Ploiești (ora 19:00), în prima zi – urmând ca într-al treilea weekend din septembrie să fie gazdă la Cupa Timișoara NetBet.

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

2 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

4 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

5 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

5 ore ago