Sănătate

Ce să mănânci dimineața ca să-ți țină de foame mult timp

Masa luată dimineața e foarte importantă pentru menținerea greutății, dar și pentru a avea energie până spre prânz. Dar este foarte important și ce anume mănânci dimineața!

Un covrig și o cafea nu sunt cele mai bune opțiuni, la fel cum un baton de ciocolată luat pe fugă și o sticlă de cola nu-ți vor asigura porția de vitamine, minerale și alte substanțe importante pentru sațietate și sănătate.

Află mai jos ce trebuie să mănânci dimineața ca să ai energie mai mult timp și în același timp să îți menții greutatea în limitele normale.

 

Ce recomandă nutriționiștii să mâncăm dimineața

 

Ouăle sunt surse excelente de proteine de calitate și antioxidanți și au foarte puține calorii. Un ou fiert cu o felie de pâine prăjită unsă cu puțin unt este o idee grozavă de mic dejun sănătos și sățios.

Combinația de iaurt cu fructe este ideală dimineața, pentru un start plin de energie. În plus, iaurtul este bogat în proteine care țin în frâu senzația de foame pentru cel puțin câteva ore.

De asemenea, bacteriile bune din iaurt sprijină flora intestinală și previn tulburările gastrointestinale precum constipația, balonarea, durerile de stomac sau diareea.

Fulgii de ovăz au numeroase beneficii. Aceștia conțin fibre care țin de foame, previn constipația și reduc riscul de boli cardiovasculare și cancer de colon.

De asemenea, ovăzul este o opțiune ideală pentru cei care se confruntă cu boala celiacă, deoarece nu conține gluten.

O porție de terci de ovăz cu lapte (poți folosi alternative vegetale, dacă ai intoleranță la lactoză) și câteva fructe proaspete (prune, smochine, caise) este perfectă dimineața.

Semințele de chia sunt foarte nutritive deoarece conțin multe fibre speciale care își măresc volumul și, în consecință, stomacul se va simți mai plin, pentru mai mult timp.

Mai mult, aceste fibre pot avea efect benefic asupra glicemiei și tensiunii arteriale, arată studiile. Iar datorită antioxidanților din compoziție, semințele de chia previn inhibă producția unui marker inflamator asociat cu apariția bolilor de inimă.

O altă variantă de mic dejun sățios și sănătos este combinația de cremă de brânză cu legume precum ardeiul gras, castraveții sau roșiile.

Brânza cottage în special este recomandată, deoarece este bogată în proteine care mențin sațietatea. De asemenea, conține acid linoleic conjugat, care accelerează metabolismul, deci este indicată și în curele de slăbire.

Combină brânza cu felii de ardei gras bogat în vitamina C sau alte legume care îți plac. Poți adăuga și câteva semințe de in sau nuci tocate, surse de grăsimi cu efect benefic asupra creierului.

 

Sursa: csid.ro

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

A curs cu amenzi la Moşniţa Nouă pentru “cultivatorii” de ambrozie

În urma controalelor efectuate în perioada 1 – 5 iulie, Poliția Locală Moşnita Nouă a…

6 ore ago

Primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi pun la cale un parteneriat ce are finanțare asigurată deja de doi ani

La aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare, primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic…

8 ore ago

Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Dubițkaia Tatiana Anatol, viceprimar…

8 ore ago

Proiectul de modernizare al complexului Dacia e aproape de aprobarea în plenul Consiliului Local

Mai e un singur pas până când indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea complexului sportiv Dacia vor…

8 ore ago

OMD invită timișorenii să se simtă bine fără prea multe bătăi de cap

Organizația de Management al Destinației Timișoara a pus la cale un nou eveniment destinat localnicilor.…

8 ore ago

Expoziţie specială dedicată studenților-arhitecți de la UPT: munca de un an, reunită în Future Days

Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara a reluat în această săptămână,…

9 ore ago