Opinii

Ciolacu vrea „fără penali în funcții publice”, iar Florin Călinescu anunță titlul cu FC Timișoara

Marcel Ciolacu de la PSD a cerut Senatului României punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege care să interzică penalilor ocuparea unor funcții publice. În tot acest timp, Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, și premierul israelian Naftali Bennett au dansat până dimineață la un frumos festival închinat prieteniei între popoarele lor, în prezența Vioricăi Dăncilă, cu ocazia mutării ambasadei României la Ramallah. Trei mii de kilometri mai încoace, la o bere băută cu prietenii pe malul Begăi, Florin Călinescu promite că aduce investiții de milioane de euro pentru o echipă de fotbal care să nu fie nici Poli, nici Ripensia, nici Auto FZB, ci tocmai FC Timișoara, ca pe vremea lui Marian Iancu.

Poanta cu Marcel Ciolacu e chiar reală, ba chiar și cea cu Florin Călinescu, dar să vedem de ce ar vrea președintele PSD să nu mai ajungă penalii în funcții publice, după ce ani de zile s-a împotrivit unui astfel de demers promovat de USR. De-al dracului, ați ghicit. Asta ar fi motivația la ceva ce oricum niciun pesedist n-ar vrea să se petreacă. Politica făcută la mișto de PSD e mai mișto ca politica făcută la mișto de liberali, cu pensiile speciale sau Secția aia la fel de specială. Asta e clar, căci de la PSD te aștepți să strălucească în mișelie, dar de la PNL poate nu toți ne așteptam.

PSD a vrut și el să se termine cu pensiile speciale exact atunci când propunerea nu avea nicio șansă să treacă în parlament. Au vrut și dublarea alocațiilor copiilor, exact atunci când nu erau bani. La fel și cu pensiile alea amărâte ale pensionarilor nespeciali, când o majorare de ditamai 40% făcea demersul la fel de nerealizabil ca și banii pruncilor. Acum fac la fel cu „Fără penali în funcții publice” pentru că premierul Cîțu a fost penal prin Statele Unite ale Americii și au ei chef de râs pe la birturi.

Foarte bine, să se voteze acum „fără penali în funcții publice”. Plânge cineva după Cîțu? După Cîțu nu plânge nimeni. Poate după actuala majoritate care riscă să se spargă sub atâta tensiune și prostie în prag de alegeri la liberali, dar după o persoană anume nu moare nimeni. Dar credeți că ar vota-o vreun pesedist? Atâta seriozitate trebuie observată în declarația politică a lui Marcel Ciolacu cu „fără penali” câte voturi ar da PSD-ul pentru trecerea unui astfel de proiect. Căci cu PSD și inițiatorii de la USR, mai vreun liberal care n-a uitat pentru ce l-a ales electoratul, poate că treaba ar trece, dar nu este cazul, stați liniștiți pesediști și pesediste, oameni ai muncii de la orașe și sate.

În afară de caterinca asta politică, de ce ar vrea Marcel Ciolacu să se voteze „fără penali”? Unii ar zice că la dosarul lui „de jucărie” cu certificatul de fals revoluționar n-ar avea decât de câștigat să-i cadă mai întâi adversarii grei din PSD. Poate că așa ar fi la o analiză frugală, dar câți pesediști din ăia importanți ar mai rămâne în partid dacă Liviu Dragnea penalul și-ar face gașcă nouă? Câte procente ar măsura sondajele pe PSD dacă pușcăriașul și-ar lua după el toți parlamentarii cu frică de închisoare? Probabil că ar mai rămâne de un grup parlamentar, e adevărat, să aibă și Alfred Simonis ce conduce cât Ciolacu mai bea o bere cu Grindeanu la Vama Veche, ca băieții.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

3 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

3 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

10 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

10 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

10 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

13 ore ago