Sănătate

Coadă de ambulanțe la Spitalul „Victor Babeș”. Unitatea a suplimentat numărul de paturi pentru pacienții cu covid

De astăzi, a fost suplimentat numărul de paturi în zona roșie a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara. Cele 23 de paturi suplimentare, destinate pacienților cu Covid 19, se află în secția de boli infecțioase a unității. 

„În ultimele zile, a fost o explozie practic de pacienți infectați cu Sars-CoV 2 care au ajuns la noi având forme moderate dar și severe. Nu puțini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiți să extindem zona roșie și am introdus câteva saloane de la boli infecțioase. Pacienții care erau în acele încăperi au fost mutați într-o altă „zonă albă”. Am reorganizat secția de Pneumologie. Vrem să o păstrăm „albă”.

Nu ne putem permite să neglijăm pacienții cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme. La etajul 1 vor fi tratați atât pacienții cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar și cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi tratați pacienții cu TBC. Nu vom renunța la paturile din zona albă în care trebuie să avem grijă de cei cu afecțiuni pulmonare care necesită internare”, a spus prof. dr, Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara

De asemenea, pentru viitor, se are în vedere și înființarea unei secții de pre-terapie pentru pacienții cu Covid 19 care au dezvoltat forme severe și foarte severe de boală, asta și în funcție de evoluția cazurilor.

„Am mai spus-o și o repet, acest val 4 de Covid 19, care ne va lovi cu forță, este valul nevaccinaților. Aproape 98 la sută dintre cei care vin în spital și au forme moderate sau severe de boală nu au fost imunizați. Cei câțiva pacienți internați, vaccinați cu doză completă și care au o formă medie de boală, deci nu severă, au o imunitate scăzută din cauza unor comorbidități, de exemplu neoplazii sau alte afecțiuni foarte grave, iar vaccinul nu își face în totalitate efectul. În același timp avem foarte mulți pacienți cu Covid 19 tineri, bineînțeles, nevaccinați”, a mai declarat prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș”.

Astăzi în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr Victor Babeș” sunt internați  81 de pacienți diagnosticați cu Covid 19.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

32 de minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

38 de minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

3 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

4 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago