Opinii

Impresii din Secta Sinucigașă. Sunt mândru că Alin Nica e mândru că face parte din “echipa câștigătoare”!

„Sunt mândru că fac parte din echipa câștigătoare”, a spus Alin Nica, președintele PNL Timiș, la finele congresului care a mai pus o cruce pe un partid istoric, cum a concluzionat și Mihai Șora. Alin Nica n-a mai zis ce a câștigat. Dacă e vorba de câștigul dumnealui și a celorlalți componenți ai „echipei câștigătoare”, ceva strict pe privat sau vorbim acum de un partid care guvernează pentru o țară, nu pentru ei? A câștigat Alin Nica departamentul Transporturi din PNL, felicitări! Îi vin ceva bani pentru asta, din acest motiv este „câștigătoare” alegerea dumnealui? Căci, altfel, evenimentul la care am asistat ieri prin intermediul mass-media seamănă incredibil de mult cu finalul Sectei Sinucigașe, supravegheat îndeaproape de președintele Iohannis, acest Jim Warren Jones al liberalismului românesc.

Ori noi suntem atât de anchilozați în scheme de bun simț, ori Iohannis și Cîțu vor scoate soluția câștigătoare dintr-un scenariu ce astăzi nu există. Din ce vedeam acum, Alin Nica și „echipa lui câștigătoare” în cel mai bun caz va cădea la prima moțiune de cenzură. USR nu cred că se va mai întoarce cu Cîțu premier, căci ar ajunge ei sinucigașii, iar ideea de a fi ținut în viață de PSD chiar este sfârșitul PNL la capătul anului 2024. Ce este câștigător, domnule Nica? Ne spuneți și nouă vreodată? Măcar la ureche, să nu ne audă tot fraierul de alegător. Poate ne spuneți cântând. Ce câștigăm noi, alegătorii așa-zis de dreapta, din vrăjitoria asta cu Cîțu și Rareș Bogdan care ne vântură prin fața ochilor modelul german, cu creștin-democrații și socialiștii la guvernare?

Dar ce câștigăm ca români să existe un șantaj perpetuu din partea PSD la un guvern fără putere? Vom fi noi mai fericiți din asta? Dacă conduce PSD, atunci lăsați-i pe ei la guvernare, să ne arate ei încă o dată ce pot și să se erodeze ei dacă nu pot, nu să fie la guvernare acum și tot acolo și după alegeri. Dar singuri, cu un scor de peste 50 procente, pentru că așa a vrut „echipa câștigătoare” a lui Cîțu și Alin Nica. Veți face reforme, că așa v-ați lăudat? Cu PSD în cârcă? Da, cum să nu! Ăsta a fost planul anul trecut? De aia am ieșit la urne, să facă PSD agenda politică pe următorii trei ani? Să vă bateți joc de electoratul ăsta cum numai Dragnea și-a mai bătut joc de toată țara?

Bun, nu ne batem capul cu politica de București, dar aici ce câștigăm cu echipa voastră „câștigătoare”? Există vreo logică, alta decât un banal calcul electoral pentru un PNL în putrefacție, să deschizi un front de luptă între cei doi poli de putere locali? Între o primărie USR și un consiliu județean PNL, partide pe care electoratul care v-a votat le vede mai degrabă aliate natural decât într-o idioată dușmănie. Alo, se aude, domnu Nica. Mai trăiți? Politic vorbind.

 

 

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

2 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

3 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

3 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

3 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

4 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

5 ore ago