Primăria Timişoara

Lucrările falsificate, înlocuite peste noapte. Frauda de la concursurile primăriei a fost găsită după compararea scrisului de pe mai multe lucrări

 

Dominic Fritz

Un număr de șapte persoane sunt suspectate că ar fi beneficiat de ”ajutorul” unui funcționar din primărie în cazul concursurilor cu lucrări falsificate, a detaliat primarul Dominic Fritz despre cazul adus la cunoștința publicului miercuri. Frauda a fost constatată după ce scrisul de pe o lucrare a fost găsit și pe alte asemenea. Fritz vorbește chiar și despre mită.

Deocamdată sunt presupuneri și DNA va trebui să stabilească ce s-a întâmplat de fapt, a subliniat Dominic Fritz.

Am descoperit că la mai multe dosare de concurs lucrările scrise au fost la mai multe persoane redactate cu același scris, scrise de aceiași persoană. Cercetările mi-au arătat că este, cel mai probabil, o altă funcționară din Serviciul de Resurse Umane. Deci avem de afaceri cu un lucru organizat de fraudare a concursurilor. Eu presupun, deocamdată, că pentru acele lucrări falsificate s-a dat și mită și cer DNA să găsească răspunsuri. Este o abordare inacceptabilă iresponsabilă, criminală, care trebuie pedepsită și nu accept în primăria condusă de mine așa ceva. Trebuie să facem lumină, curățenie și în primărie să fie aduși profesioniști”, a declarat primarul.

Un număr de șapte persoane ar fi fost … ajutate prin acest sistem, iar cinci dintre cei bănuiți încă lucrează în instituție.

Se pare că beneficiare a acestui sistem de concurs au fost minim șapte persoane.

Momentan, din șapte persoane sunt încă angajate cinci în primărie. Deocamdată sunt doar presupuneri, plângerea penală nu e pe numele lor, nu o să vă pot da detalii despre persoane”, a mai subliniat Fritz.

Totuși, primarul a ”scăpat” o dezvăluire, anume că persoana vizată că ar fi scris lucrările falsificate lucrează în continuare în instituție.

”Persoana despre care eu cred că este același scris, încă lucrează în primărie. Notarea unei lucrări se poate face în 72 de ore. Peste noapte lucrările au stat la Biroul de Resurse Umane și, se pare că atunci o persoană a scris o altă lucrare și a înlocuit-o cu cea scrisă de de persoana bănuită, lucrarea falsificată și îmbunătățită și persoana respectivă a primit punctajul mare. Pot doar să presupun că acest sistem nu a funcționat doar din bunătate, ci au fost niște bani la mijloc, deci vorbim de încălcare a legii destul de serioasă și corupție. Am primit în legătură cu alt dosar de la DNA, să depunem anumite documente legate de un funcționar și atunci când am luat dosarul ne-am dat seama că a participat la două concursuri diferite, amândouă le-a câștigat. Scrisul este total diferit, deci una e scrisă de altă persoană. De acolo am pornit și am căutat în alte dosare și, din păcate, am găsit și în alte dosare acel scris”, a mai spus primarul.

Întrebat de ce crede că s-au dat bani pentru ajutorul primit, cu umor primarul a spus că ”nu și-au riscat propria piele doar din bunătate sau pentru o bunicuță, o rudă săracă”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cum a scos Marcel Ciolacu „ospătarii” PNL din „mocirlă”. Şi unde i-a băgat

Nu-i un foarte mare secret că alianţa comasată PSD-PNL este mai degrabă o mezalianţă. Deşi…

4 minute ago

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

2 ore ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

2 ore ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

11 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

12 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

12 ore ago