Următorul cinematograf timișorean care va intra în lucru în vederea reabilitării va fi Timiș. Situat în Piața Victoriei, acesta se va transforma într-un centru multifuncțional cultural. ”Vedeta” va fi o grădină verticală care ar urma să fie realizată aici.
De curând, Primăria Timișoara a lansat la licitație contractul de execuție pentru transformarea și aducerea la condiții moderne a Cinema Timiș.
Conform dosarului de licitație, reabilitarea cinematografului Timiș va crea pentru municipiul Timișoara oportunități de inițiere și desfășurare a proiectelor și programelor culturale. În cadrul acestui proiect se dorește ca cinematograful Timiș să devină un centru multi-funcțional pentu activități culturale. Reabilitarea vine împreună cu dotările ce permit utilizarea acestuia nu numai pentru proiecții de fim dar și pentru spectacole de teatru, concerte, conferințe. Odată cu reabilitarea imobilului, numărul de spectatori va crește atât prin concentrarea în zona centrală a cetățenilor municipiului cât și a numărului de turiști care vizitează municipiul. Programul de bază va fi cel de cinematograf cu activități culturale conexe. Pe terenul pus la dispoziție se propune reabilitarea imobilului cinematografului “Timiș”, care presupune lucrări de reparații și consolidare pentru punerea în siguranță a imobilului, pentru acțiuni seismice.
”Sala de spectacole își va păstra forma. Se vor desface toate finisajele interioare, inclusiv panourile care alcătuiesc tavanul. Se vor reconfigura treptele pentru a acomoda scaune noi, pe alocuri vor fi necesare trepte suplimentare pentru a se menține înclinația existență. Se va desface scena existentă și se va realiza o scenă nouă pe structură metalică, cu o deschidere mai mare. Se va desface cortina existentă și se va monta o cortină nouă pe o noua poziție, după noul contur al scenei
Vor fi trei săli interactive, o sală multifuncțională, un bar, dar și grupuri sanitare pe pereții cărora vor fi montate „panouri decorative cu licheni”, se spune în proiectul tehnic.
Conform documentului, la cinema va trebui realizată o grădină verticală cu înălțimea de șapte metru realizată pe culoarul de evacuare nord-vestic, și care va avea suprafața totală de 87 de metri pătrați. Va fi o „zonă verde pe suport vertical într-un cadru arhitectonic mineral”. Cei care au avut ideea eco vor să planteze în acea grădină verticală arțar japonez roșu, tuia occidentalis smaragd, Carex iarba perena penasata, Iarbă albastră, Iarbă neagră, Juniperus, Iederă cu frunză verde și galben, Ferigă de câmp, Euonymus (Voinicel), Lonicera pileata roșu, Dracila japoneză.
Alegerile prezidențiale vor avea loc în 4 și 18 mai, au decis liderii coaliției de…
Asociația Salvați Patrimoniul Timișoarei a solicitat și primit organizarea unei dezbateri publice pe un proiect…
În 2025, Facultatea de Arte și Design din cadrul UVT sărbătorește 35 de ani de…
Toate abonamentele de parcare având valabilitatea până la data de 31.12.2024 pot fi folosite până…
În perioada 1-7 ianuarie 2025, polițiștii timișeni au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, atât…
În perioada sărbătorilor prilejuite de trecerea dintre ani, peste 130 de pompieri militari timișeni s-au…