Administratie

Lucrările la noua maternitate a CJ Timiș și la noua secție UPU a Spitalului Județean sunt în grafic/Foto

Veste bună pentru timișoreni și nu numai, lucrările la noua maternitate și la extinderea UPU a Spitalului Județean Timișoara avansează. Acestea sunt în grafic, a anunțat Alin Nica, liderul CJ Timiș, care s-a aflat pe șantier.

Mai mult, există chiar posibilitatea finalizării acestora înainte de data finală din contract.

”Două dintre cele mai importante proiecte de infrastructură medicală ale CJ Timiș sunt în grafic și există chiar posibilitatea să fie finalizate înainte de termenul contractual. Am vizitat vineri cele două șantiere, am fost mulțumit de felul în care constructorii execută lucrările și i-am felicitat pentru mobilizare. Iată că este posibilă o relație onestă cu constructorii, fără compromisuri lipsite de verticalitate. Am transmis un mesaj clar în piață că, în mandatul meu, licitațiile vor fi organizate la cele mai înalte standarde și că am toleranță zero față de întârzieri, presiuni pentru mai mulți bani sau lucrări neconforme pe șantier”, a spus Nica.

La maternitate au fost deja efectuate mai multe lucrări la fundație.

”La noua maternitate, în cele 5 săptămâni scurse de la ultima vizită, s-a turnat betonul de egalizare, s-au realizat hidroizolațiile, s-au făcut armăturile și s-a turnat beton în radier pentru casa liftului. Am apreciat reacția constructorului care atunci când a atins nivelul pânzei freatice în timpul săpăturilor pentru radier, nu s-a plâns, nu a întârziat, ci a acționat prompt pentru rezolvarea problemei și a recuperat rapid decalajul. La noua maternitate, în următoarele săptămâni urmează finalizarea fundației pentru cele două corpuri”, a mai anunțat Nica.

O serie de ”descoperiri” neașteptate găsite pe teren au întârziat lucrările la secția UPU. Din fericire, acestea au fost rezolvate.

”Și în cazul șantierului de extindere UPU lucrurile stau destul de bine, după ce au fost deviate conductele de oxigen, respectiv de canalizare. În momentul de față se lucrează la armătură, iar în 4 săptămâni se toarnă placa peste subsol. Până la sfârșitul anului, am primit garanții că se va edifica parterul. Am aflat cu plăcută surprindere că s-a făcut o hidroizolație mai bună, superioară celei prevăzute în proiect și mă aștept ca lucrările să continue așa, indiferent de condițiile meteo”, conform președintelui CJT.

Acesta spune că dacă vremea va fi bună, la maternitate s-ar putea ridica un nou etaj în fiecare lună. În total sunt 6 niveluri (demisol, parter, 4 etaje și etaj 5 retras destinat utilajelor tehnologice pentru infrastructura medicală a Spitalului).

lucrari UPU si maternitate

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

10 minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

30 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

36 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

2 ore ago