Timp liber

O nouă ediție a Zilelor Culturale Maghiare va avea loc la Timișoara

A șasea ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timişoara va avea loc între 23 și 26 septembrie în mai multe locații din orașul nostru, printre care se numără Piața Victoriei, Piața Libertății, Teatrul Maghiar și Facultatea de Muzică și Teatru.

„Ca și în anii trecuți evenimentul are ca scop promovarea culturii maghiare şi totodată promovarea multiculturalităţii Timişoarei, loc unde dintotdeauna etniile trăiesc în armonie şi îşi respectă cultura reciproc. Manifestările au rolul familiarizării cetăţenilor cu cultura minorităţii maghiare și promovarea oraşului Timişoara din punct de vedere cultural, economic şi turistic. După ce anul trecut am avut parte de o ediție mai restrânsă, ne bucurăm că în acest an putem propune un program variat”, a spus Tamás Péter, consulul onorific al Ungariei la Timișoara.

Evenimentul va fi deschis cu o seară de gală, unde alături de o serie de invitați speciali va avea loc și un spectacol susținut de Teatrul din Veszprém, orașul care în 2023 va fi capitală culturală europeană a culturii alături de Timișoara.

Pe parcursul zilelor de sărbătoare pe scenele evenimentului vor avea loc concerte cu formațiile P. Mobil, Quo Vadis, Bojtorján, Fenyő Miklós, Magna Cum Laude, Vintage Dolls și alți artiști.

Vor avea loc spectacole de dans popular, spectacole ale tinerilor artişti maghiari din Timișoara, spectacole de teatru, activități pentru copii şi familii, târg de produse meşteşugăreşti cu specific unguresc, lansări de carte, degustări de vin și pălincă, diverse expoziţii şi ateliere.

Accesul la evenimentele desfășurate pe scena din Piața Victoriei se va face cu restricțiile aflate în vigoare. La fața locului va exista și un punct medical unde lumea se va putea vaccina, iar cei care aleg această variantă vor avea parte și de un test antigen gratuit, pentru a putea intra la concerte.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Ziua de 1 Iunie, ADID Timiș organizează în diferite locații activități educative privind gestionarea corectă a deșeurilor în locații diferite

De 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, ADID Timiș anunță desfășurarea unor activități…

2 ore ago

Primăria Timișoara a început să amenajeze deja celebra stradă Cezar

Strada Cezar, care leagă Bulevardul Loga de Parcul Copiilor, a intrat astăzi în amenajare, după…

2 ore ago

Biroul Electoral de Circuscripție Timișoara îl dă jos de pe un panou publicitar pe Nicolae Ciucă

În urma unei sesizări depuse de Partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor,Biroul Electoral de Circumscripție nr.…

4 ore ago

Primăria a amenajat al treilea spațiu de tip drop off, la grădinița 32

Primăria Timișoara a amenajat o nouă zonă specială de unde părinții își pot lăsa și…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a intrat în clasamentul RUR 2024

Universitatea de Vest a fost clasificată pe primul loc în Timișoara și a șasea din…

4 ore ago

Evenimente speciale într-o lună iunie magică, puse în scenă de Centrul de Cultură şi Artă/FOTO

Cireșar aduce la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș spectacole, expoziții, Flashmob-uri de…

6 ore ago