Podul pietonal peste Bega, din Parcul Uzinei de Apă din Timișoara, va fi mai frumos. Un efort de o săptămână realizat de echipa „Croșetăm povești și poduri” va oferi acestuia culoare, fiind pictat.
„Podul de Poveste”, proiect de înfrumusețare a Parcului Uzinei de Apă din Timișoara, invită întreaga comunitate să i se alăture, în perioada 1 – 8 septembrie, pentru pictarea pasarelei și a barelor metalice laterale. La inițiativa echipei creative „Croșetăm povești și poduri” și finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara”, proiectul „Podul de Poveste” a debutat în luna iulie în Parcul Uzinei de Apă, cu workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării prin dans, meditație Qigong. Acum, invită întreaga comunitate să i se alăture, astfel încât să creeze prin pictură o conexiune între cele două maluri ale râului Bega, scopul principal fiind coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative.
Pentru a da culoare „Podului de Poveste”, echipa proiectului, formată din artiști și oameni creativi din sectorul cultural, se va întâlni zilnic, timp de opt zile (1 – 8 septembrie), în intervalul orar 16:00 – 20:00 în Parcul Uzinei, la podul pietonal. Cu ajutorul voluntarilor inimoși, barele metalice vor fi curățate de rugină, apoi acestea precum și traversele podului se vor vopsi, oferind la final o experiență de poveste trecătorilor.
Mai multe detalii despre această inițiativă sunt disponibile în evenimentul Pictăm Podul de Poveste / (https://bit.ly/3yqF4qg), voluntarii fiind invitați să se înscrie printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a proiectului: Croșetăm povești și poduri / (www.facebook.com/Crosetampovestisipoduri). De asemenea se găsesc informații despre proiect pe blogul evenimentului la linkul: https://crosetampovestisipoduri.tumblr.com/
„Dacă îți crește inima atunci când contribui prin activitatea ta la binele comunității din care faci parte și dacă ai câteva ore prețioase de dăruit, vino alături de noi! Vom lăsa în urma noastră un Pod de Poveste și vom trăi împreună bucuria de a împărtăși exepriența, culoarea și armonia!”, a spus coordonatoarea proiectului, artista Livia Mateiaș, în apelul adresat comunității.
Parcul Uzinei este un spațiu public comun, deservind o zonă rezidențială vastă, folosit deseori ca reper pentru această parte a orașului, loc de întâlnire pentru pescari, părinți, copii și bunici, dar și sportivi. În acest context, proiectul „Podul de Poveste” va lăsa ca moștenire un spațiu mai colorat și mai prietenos.
Proiectul Podul de Poveste este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…