Primăria Timişoara

Primăria Timișoara pregătește inaugurarea a patru noi parcări, la pachet cu introducerea acestora în sistemul de taxare/FOTO

Câteva noi parcări din Timișoara sunt aproape de a fi finalizate, vorbim despre parcări noi, amenajate între blocuri. Acțiunea de demolare a garajelor și înlocuire cu parcări asfaltate și cu locuri marcate cu vopsea a fost lansată de Nicolae Robu, finalizarea operațiunii fiind unul dintre visele acestuia. Acum noile parcări sunt pregătite să umple bugetul local.

Una dintre acțiunile fostului primar al Timișoare, Nicolae Robu, va face, aproape sigur, noua administrație USR PLUR a orașului. În curând, acțiunea de demolare a garajelor dintre blocuri și înlocuirea lor cu parcări ”la nivel” va oferi actualei conduceri administrative posibilitatea de a umple bugetul local, aceasta după ce noile parcări ale orașului vor fi introduse la plată, iar sistemul va fi transferat de la SDM direct la primărie.

Zona Steaua și Bucovina sunt primele care vor avea parte de asemenea noi inaugurări.

Probabil că nu este o surpriză pentru cei care au urmărit lucrările, dar avem în derulare mai multe proiecte de parcaje noi în cartiere. Acestea sunt realizate în locul fostelor garaje de lângă parcul Clăbucet, pe strada Pepinierei, în zona Steaua și Bucovina. Acest model de demolare a garajelor și crearea de locuri noi de parcare la nivel va fi continuat. Cele patru parcaje vor aduce în jur de 400 de locuri noi pentru rezidenți”, anunță viceprimarul Ruben Lațcău.

El ne vorbește cât de eficiente sunt aceste noi parcări, dând dreptate, de fapt, fostului primar. Acesta a renunțat chiar la o parcare supraetajată, adoptând integral ideea asfaltării terenurilor dintre blocuri.

Costul per loc va fi de aproximativ 1700 de euro. Pentru context, un proiect de parcare supraetajată, precum cea de la mall, poate costa undeva între 15000-20000 de euro per loc. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 3.3 milioane de lei sau 0.7 milioane de euro”, mai spune Lațcău.

Viceprimarul ne asigură că intervențiile sunt cât se poate de ”eco-verzi”, deși admite că mai mulți arbori vor deveni oricum istorie.

”Ne-am asigurat că vom proteja cât de mulți arbori putem, știind că poate dura decenii pentru ca aceștia să crească la loc, chiar adaptând trotuarele în proiect. Am cerut să avem o suprafață verde cât mai mare, dar a trebuit din păcate să tăiem doi arbori la Pepinierei pentru a lega parcarea nouă de cea existentă. În zona Bucovina am folosit dale pentru locurile de parcare pentru a menține la un nivel mai rezonabil temperatura pe timp de vară”, a mai scris viceprimarul pe Facebook.

Primul va ajunge să fie finalizat proiectul din zona Steaua. Dar, inaugurările vin la pachet cu o altă veste bună, Lațcău știe deja că noile parcări intră deja în administrarea primăriei și oamenii vor parca pentru acele parcări, chiar dacă teoretic mai există și o dezbatere publică și un vot în consiliul local pe această problemă.

Proiectele se află în diferite stadii de implementare, iar cel din Steaua este aproape finalizat. Mai e nevoie să amenajăm spațiul verde din scuaruri și sistemul de iluminat public. Prima secțiune din Bucovinei este aproape gata, la fel și cea din Clăbucet. La Pepinierei mai avem însă de lucru, fiind așternut săptămâna trecută stratul de piatră.

De asemenea, vinerea aceasta la ora 16:00 vom avea o consultare publică pentru structura sistemului de abonamente pentru parcări – Timpark, adică să îl scoatem de sub Societatea de Drumuri Municipale și să îl punem sub conducerea directă a primăriei. Prin această schimbare vrem să investim banii pe care îi plătesc oamenii pentru parcare pentru construirea de noi locuri, pentru menținerea celor existente și pentru a extinde Timpark-ul în cartiere. Așa cum am spus în programul de guvernare locală. Pe scurt: banii din parcări vor merge spre parcări. Toate cele 4 parcaje despre care am vorbit le vom introduce în sistem, astfel încât rezidenții să poată avea un loc de parcare al lor, acolo unde au rezidența/domiciliul. Regulamentul pentru Timpark îl vom prezenta săptămâna aceasta”, afirmă viceprimarul Timișoarei.

 

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: nicolae robu

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

22 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

42 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago