Administratie

Semnal de la CJ Timiș: din 2023 nu vor mai fi probleme cu gazele naturale la Deta. Extinderea rețelei, continuată spre Sânnicolau Mare și Făget

Dorința celor de la Consiliul Județean Timiș este de a extinde alimentarea directă din conducta Transgaz, care să se extindă și spre Sânnicolau Mare și Făget. Deocamdată trebuie rezolvată problema spre zona Deta, fiindcă aici situația e urgentă.

Autoritățile județene fac pași înainte pentru a aduce gaz metan în zona Deta și, dacă totul merge bine în 2023, problema va fi rezolvată. Urmează zona Sânnicolau Mare și Făget, cel puțin aceasta este dorința șefilor de la CJT legat de extinderea alimentării cu gaze. În prezent doar o treime dintre gospodăriile din Timiș sunt alimentate cu gaze naturale.

”Eu sper sa nu mai fie probleme cu alimentarea cu gaz, Am făcut eforturi ca în zona Deta să nu mai fie probleme de alimentare și am obţinut angajamentul Transgaz să construiască acolo o nouă conductă, care să rezolve definitiv problema de aprovizionare a localităților din jurul Detei, cu gaz metan. Lucrările vor începe în câteva luni, deja am semnat certificatul de urbanism, urmează să se strângă avizele și să eliberăm autorizația de construcție. Banii sunt prevăzuti în bugetul Transgaz și termenul de realizare este undeva în 2023, atunci să se finalizeze, ulterior urmând să se extindă rețeaua de transport a gazelor naturale și pe alte rute, cum ar fi Sânnicolau Mare, pentru că și acolo vom avea probleme similare cu cele de la Deta, când se vor epuiza resursele de gaz din subsol, și, la fel, și spre Făget”, a declarat Alin Nica.

El nu a uitat să aducă în prim plan și propunerea guvernului condus de cel care a câștigat voturile PNL Timiș pentru șefia națională a partidului, Florin Cîțu, proiectul Anghel Saligny, care a dus și la ruperea alianței de guvernare.

”Să profităm și de programul de dezvoltare Anghel Saligny și să extindem rețelele de gaz prin intermediul celor cinci ADI-uri constituite cu acest scop, și să extindem alimentarea la cât mai multe localități. Fără aceste investiții majore de la Transgas, costurile de extindere a distribuiție ar fi fost foarte mari. În prezent sunt 32% din gospodării, care sunt alimentate cu gaz metan în Timiș”, a mai spus Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

25 de secunde ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

53 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago