Invatamant

Studenții de la Politehnica timișoreană vor concura pe tema regiunilor inteligente și durabile în cadrul unui hackathon

Universitatea Politehnica Timișoara organizează, în cadrul proiectului European Universities – E³Udres² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions (Universitatea antreprenorială europeană promotor pentru regiunile inteligente și sustenabile), în zilele de 23-24 septembrie 2021 va fi organizat hackathon-ul Hack2Change. Tema principală abordată în cadrul competiției va fi: „Regiuni inteligente și durabile” (”Smart and Sustainable Regions”), la care se mai adaugă trei teme secundare: Economie circulară, Bunăstare și îmbătrânire activă și Contribuția umană la inteligența artificială.

Studenții Universității Politehnica Timișoara, alături de toți cei interesați de subiect, sunt invitați să participe la evenimentul desfășurat în format online, având posibilitatea să descopere lucruri noi, să interacționeaze cu echipe internaționale și să-și pună amprenta asupra viitorului regiunilor noastre Europene. Mai mult, participanții vor beneficia de sprijin din partea mentorilor și își vor putea demonstra competențele într-un cadru competitiv, reușind în același timp să își extindă rețeaua de networking prin crearea de contacte la companii naționale și internaționale de renume, toate acestea în cele 36 de ore cât durează evenimentul.
Studenții vor căuta răspunsuri la modul în care tehnologiile viitorului vor contribui la bunăstarea cetățenilor orașelor inteligente, challenge-ul propus de UPT în parteneriat cu Cowork fiind intitulat ”How might we enrich the wellbeing of Smart City inhabitants?”.
Câteva dintre întrebările pe care participanții le vor aborda în cadrul acestei întreceri se referă la reducerea poluării, reconfigurarea spațiului public, astfel încât să se creeze oportunități de sport pentru toată lumea, dar și la modalitățile prin care poate fi redusă risipa alimentară, în vederea consolidării unei vieți urbane durabile. Echipa cu cea mai promițătoare soluție va fi aleasă de un juriu ca echipă câștigătoare și va fi, desigur, recompensată.
Înregistrarea participanților este deschisă până pe 12 septembrie 2021 și poate fi făcută pe https://eudres.eu/hackathon-2021.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

2 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

2 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

4 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

6 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

6 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

6 ore ago