Politica

Alfred Simonis: „Întreaga clasă politică trebuie să înțeleagă că este nevoie de un armistițiu”

Preşedinte al PSD Timiş şi lider al grupului social-democrat din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis a declarat, vineri, că premierul desemnat Nicolae Ciucă nu a solicitat până în prezent o discuţie cu PSD. El a spus că, dată fiind starea de criză, întreaga clasă politică trebuie să înţeleagă că este nevoie de un armistiţiu pentru o perioadă scurtă de timp pentru fi a gestionată situaţia din România.

Alfred Simonis a afirmat că decizia de susţinere a unui Guvern trebuie luată în forurile statutare ale partidului, iar o discuţie în acest sens va avea loc zilele următoare.

“Până la urmă, dacă prim-ministrul desemnat îşi găseşte majoritate la USR, USR care susţinea în urmă cu câteva zile că un Guvern minoritar condus de Dacian Cioloş ar fi o soluţie, poate ajung la concluzia că un Guvern minoritar cu domnul Ciucă prim-ministru poate fi o soluţie şi asta. Dacă domnul Cioloş putea fi minoritar, de ce nu ar fi şi altcineva. S-ar putea să nu fie nevoie de discuţia cu noi cei de la PSD”, a afirmat Simonis, la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat despre eventuale semnale venite din teritoriu privind susţinerea unui Guvern minoritar, Simonis a spus:

„Nu au fost semnale, pentru că nu a existat o discuţie cu Nicolae Ciucă, nu există semnale în sensul acesta şi nu putem decide fără să avem această invitaţie, fără să avem ceva ce să decidem”.

El a afirmat că este posibil să aibă loc consultări între PNL şi USR, însă nu are o informaţie în acest sens. Având însă în vedere situaţia critică din ţară, este nevoie de un armistiţiu în clasa politică, mai crede Simonis.

„România se află într-o situaţie critică în acest moment, din păcate situaţia în care ne-au adus cei de la PNL şi cei de la USR, iar cei de la USR conducând Ministerul Sănătăţii în ultimul an de zile, ne lasă o marjă de manevră mai mică decât ne-am fi dorit, pentru că suntem în război, iar în război se fac cabinete de război. Cred că întreaga clasă politică trebuie să înţeleagă că este nevoie de un armistiţiu pentru o perioadă scurtă de timp pentru a gestiona situaţia dezastruoasă, critică, tragică din spitalele din România şi după aceea putem să ne întoarcem la bătăliile obişnuite între decidenţii politici. Cred că aceasta este strategia, direcţia politică în care să meargă întreaga clasă politică şi aici vorbesc şi de USR şi de PNL şi de toată lumea – armistiţiu până când gestionăm situaţia din spitale pentru că oamenii mor în fiecare zi, mor în România mai mulţi oameni decât în toată Europa la un loc şi acest lucru nu poate să ne lase impasibili”, a continuat Simonis.

Întrebat dacă sprijinul PSD pentru Guvern va depinde de programul propus sau sunt şi alte condiţii, Simonis a răspuns:

„Să vedem, să ajungem la solicitarea unui sprijin, până în acest moment nu ne-a fost solicitat niciun fel de sprijin”.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

2 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

3 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

5 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

6 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

11 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

11 ore ago