Social

Ideea a doi tineri din Timișoara prin care ajută patronii de restaurante să reducă risipa alimentară

În loc să ajungă la gunoi, mâncarea este vândută la preț redus pe internet, la finalul zilei. Este ideea unor tineri din Timișoara, care au încheiat contracte cu mai multe restaurante din oraș. Patronii fac economii și reduc astfel risipa alimentară.

Potrivit unui studiu, mii de tone de mâncare sunt risipite zilnic la noi in țară, în timp ce semeni de-ai noștri nu au ce pune pe masă.

Rareş Mara şi Marius Pascu, absolvenţi ai Facultăţii de Economie din Timişoara, au pus pe picioare un start-up care ajută restaurantele să vândă mâncarea rămasă la sfârșitul programului, cu aproximativ 60 la sută mai ieftin decât în timpul zilei.

Ideea i-a venit lui Rareş în timpul masterului pe care l-a urmat, timp de 10 luni, în Danemarca. A revenit acasă și, din luna martie, când a început proiectul, a reușit să convingă 12 patroni de restaurante din Timişoara.

„Am început cu mall-urile, pentru că acolo este risipă mai mare și este și un număr mai mare de oameni”, a explicat Rareș Mara, cofondator Clever Eat.

Ofertele cu mâncarea de la finalul zilei sunt postate pe o rețea socială, iar cei interesați pot rezerva meniul.

Iar la ora închiderii, angajații pregătesc pachetele pe care urmează să le ia fiecare acasă. Tot pentru a reduce risipa de alimente.

„Le oferim personalului să le ia acasă, ducem la părinți, mai avem câteva persoane mai în vârstă care se bucură primind un meniu, o ciorbă, un felul doi”, a declarat un manager de restaurant.

În România, zilnic ajung la gunoi aproximativ 6.000 de tone de alimente.

Pana acum, cei doi tineri au vândut la preț redus în jur de 700 de kg de mâncare. Proiectul lor a fost finanțat cu 5.000 de euro, sumă câștigată la un concurs organizat cu ocazia Flight Festival, relatează stirileprotv.ro.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

După ce a anunţat şase nume noi, SCM USV Timişoara face publică lista a patru jucători care nu vor mai face parte din lotul campioanei

SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…

4 ore ago

De Crăciun ne-am luat dubla raţie de ticăloşie şi nesimţire

„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…

7 ore ago

Primăria pregătește dosarele pentru finanțare și pentru autorizația de construire a reabilitării din Piața Mocioni

Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…

7 ore ago

Pagina de internet a PPC și aplicația my PPC vor fi oprite câteva zile

PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…

8 ore ago

La Cinema Johnny a avut loc primul eveniment de la reabilitare/FOTO

Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…

8 ore ago

Studiul de fezabilitate pentru noua radială de vest a fost aprobat de consilierii locali

Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…

9 ore ago