Timp liber

Cheile Băniței, puse în valoare pentru turiști

Un nou proiect de promovare a județului Hunedoara a fost finalizat cu succes de către Asociația de Turism Retezat, în parteneriat cu RNP – Romsilva Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina R.A.

Proiectul „Tinerii și valorile naturale din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina”, cu o valoare de 29.013 lei, a fost finanțat de către Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin Programul Spații verzi și a fost implementat în perioada 24 mai – 15 octombrie.

Scopul a vizat creșterea vizibilității și importanței Parcului Natural Grădiștea Muncelului–Cioclovina, la nivelul comunităților locale și a turiștilor.

„Pe lângă activitățile specifice ce au avut ca scop promovarea Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și creșterea gradului de implicare a comunităților în protejarea naturii, am reușit ca din bugetul proiectului să îmbunătățim infrastructura de vizitare a ariei protejate anterior amintită. Mă refer aici atât la realizarea unui traseu tematic ce leagă școlile din Târsa și Prihodiște, unde turiștii pot admira peisajul specific Munților Șureanu, cât și la construirea unui punct de informare și a unui traseu de via ferrata în Cheile Băniței”, a precizat Alexandru Bulacu, coordonator de proiect.

Cheile Băniței (rezervație naturală) sunt situate în apropierea Peșterii Bolii, fiind săpate de râul Bănița în același masiv calcaros.

Cheile sunt deosebit de spectaculoase, oferind un peisaj rar întâlnit. Atât coloritul variabil al stâncilor cât și formele sculptate de apă ne încântă privirea. Pe anumite porțiuni stâncile acoperă parțial cheile ca o umbrelă.

„Traseul de la Târsa la Prihodiște constituie una dintre cele mai spectaculoase combinații ale peisajelor naturale și culturale care pun astfel în prim plan valorile cu care zona se mândrește și care poate aduce beneficii comunităților locale prin creșterea numărului de vizitatori”, a mai precizat Alexandru Bulacu de la Asociația de Turism Retezat, coordonatorul proiectului.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

8 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

10 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

11 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

12 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

12 ore ago