Primăria Timişoara

Colterm rămâne operatorul de termoficare din Timișoara încă cinci ani. Dacă nu apare neprevăzutul…

Cea de a doua încercare de plen ”de îndată” pe tema Colterm a fost una de succes, diferența față de cel boicotat de toți consilierii acum două săptămâni fiind tema dezbătută. Acum s-a votat delegarea serviciului de termoficare al Timișoarei către Colterm, iar votul a fost unul pozitiv.

E drept că nici ”de îndată” nu a fost chiar ”de îndată”, ședința fiind deja anunțată de luni. Totuși, consilierii locali au avut de votat un nou contract de delegare a serviciului de termoficare către Colterm, un contract unic, care să reunească trei asemenea contracte, fiecare cu altă temă. La final, a rezultat un contract de peste 800 de pagini, iar aleșii poporului au spus că e prea greu pentru a citi într-o singură zi, din momentul în care au fost informați despre existența sa, un asemenea biblioraft. În consecință, dintre ei nici nu au participat la ședință.

Celor prezenți a încercat să le prezinte urgența momentului și necesitatea votului pro, primarul Dominic Fritz.

”Problema în care ne-am împotmolit nu a fost neapărat contractul pe 15 ani, dar au mai fost două contracte. Consiliului Concurenței a spus stați un pic dacă ați concesionat pe 49 de ani nu pușcă pe cinci ani. Nu cred că putem aștepta mai câteva săptămâni sau luni, Colterm depinde de alți furnizori, vorbesc despre contextul creșterilor prețurilor la gaz și cărbune Nu vreau să risc să intrăm în insolvență fără un contract de delegare. Noi trebuie să cumpărăm tot în avans având în vedere datoriile Colterm. Factura zilnică este între 2 și 3 milioane de lei și probabil că o să pornim căldura în weekend. Nu ne putem permite să stăm în incertitudine, avem nevoie de un contract de delegare pentru ca și compania Colterm să-și facă planuri. Este importantă unirea celor trei contracte. Nu vrem să ascundem ceva față de consilieri, înțelegem că timpul de vineri până azi a fost scurt”, a spus primarul Fritz.

Roxana Iliescu, consilierul local Pro România, a atras atenția exact asupra problemei timpului scurt în care consilierii locali trebuiau să citească documentația stufoasă și a cerut amânarea cu o săptămână a plenului în care să se realizeze votarea noului contract, mai ales că actualul contract de delegare mai era valabil o lună.

Ei bine, solicitarea nu a fost pe placul celor prezenți pe zoom, acolo unde plenul s-a reîntors din cauza coronavirus, iar votul a mers înainte. Au fost anulate cele trei contracte precedente și aprobat cel unic și nou. Cu 15 voturi pro, respectiv o abținere, a consilierei Roxana Iliescu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 minute ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

10 ore ago