Administratie

Delgaz Grid a notificat Colterm-ul că la ora 12.00 sistează furnizarea de gaz/Update. Gazul oprit, căldura merge din inerție

Delgaz Grid, parte a grupului E.On, a transmis, în această dimineaţă, o adresă societăţii timişorene de termoficare Colterm că, la ora 12.00, va fi sistată furnizarea de gaz.  Cristian Mîţu, directorul Colterm, afirmă că se poartă negocieri cu furnizori de gaz.

Mai exact, în adresă este vorba de „deconectarea locurilor de consum” aparţinând Colterm. Luni seara, primarul Dominic Fritz anunţa că negocierile cu E.On. continuă, afirmând şi că sistarea furnizării de gaz s-a amânat de luni pentru ziua de marţi, 26 octombrie.

Update. Cristian Mîțu, directorul Colterm, afirmă că, în acest moment, se poartă discuții cu furnizori de ultimă instanță pentru gazele natural. Problema este că sunt șase centrale de cartier care funcționează doar pe gaze naturale, iar pentru a arde cărbune e nevoie de sprijn.

Singura veste bună e aprovizionarea cu cărbune se face în ritm susținut. Există acum peste 6000 de tone în stocuri, iar bunkerele cu cărbune ale cazanelor de la CET Sud au fost umplute cu lignit.

”Suntem în perioada în care aducem cărbune 6400 tone de cărbune lignit. O dată la două zile vine un nou transport de la Dedolaj Oradea 1300 – 1400 tone. Mai avem contracte pentru livrare cu Movistar, pentru cărbune din Motru. Mai există un contract cu Imv Style, aici nu au început livrările. Am reluat și cu cei de la CO Oltenia, dar e legat de plata unei datorii la ei. Legat de contractul gaze naturale, E.ON și-a declinat contractul și trebuia să înceteze ieri furnizarea, momentan nu e oprit. Se continuă negocierile cu firmele de ultimă instantă ale ANRE, să terminăm astăzi discuțiile. Sperăm să nu avem decât o întrerupere de scurtă durată sau deloc. La curent electric avem contract pe o lună, la gaz era pe o zi, cu plata în avans. La Enel plata este la zi, nu sunt probleme”, a declarat Mîțu.

În ceea ce privește rețeaua de alimentare, partea sub presiune este finalizată, acum se mai lucrează doar la trei puncte termice, unde există întreruperi peste zi, în vederea finalizării lucrărilor la unele trasee cu probleme. Punctul termic din zona Universitate, dar și cel din zona Maternității Bega au opriri zilnice în fiecare zi între ora 9 și 17, acolo se mai fac lucrări. Mai există un punct termic pe strada București, aici se mai lucrează până vineri. Conform lui Mîțu, pentru reparații la rețeaua de transport au fost nu mai puțin de 50 de intervenții. În ceea ce privește rețelele, partea sub presiune este gata, se mai lucrează doar la refacerea spațiilor verzi, a străzilor și carosabilului.

E.ON a confirmat că taie gazul, se mai furnizează căldură ”din interția sistemului

Așa cum a anunțat, E.ON a oprit furnizarea gazului natural pentru Colterm

Din păcate azi de la ora 12 se va sista furnizarea la cele opt locuri de consum”, a anunțat reprezentantul Delgaz Grid.

Reprezentantul Colterm a anunțat că a fost informat despre decizie și că se va trece la oprirea sistemului, dar că, cel puțin în această seară, va mai fi căldură în calorifere.

”Vom opri și noi și cu o inerție a sistemului vom putea livra din inerția sistemului, dacă până deseară nu se găsește o soluție. În această seară nu se va simți.”, a spus Cristian Mîțu. șeful Colterm.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago